Solutii testate impotriva balonarii

 
Solutii testate impotriva balonarii

Departe de a fi o boala de sine statatoare, balonarea este mai degraba simptomul unor probleme de origine digestiva, de la consumul mare de alimente (sau al unor produse greu de mistuit), pana la sindromul colonului iritabil, dischinezie biliara ori constipatie. Cand acumularea intestinala de gaze devine cvasi-permanenta, fiind insotita deopotriva de dureri abdominale, se impun anumite masuri igienico-dietetice, precum si adoptarea unor terapii naturiste.


Am scapat de problema band ceai de anason

Ceai de anason (se infuzeaza zece minute, o lingurita de seminte intr-o cana cu apa clocotita) beau si in prezent, o doza dimineata si alta inainte de culcare, si nu mai stiu ce inseamna sa fii balonata. (Iuliana MUSAT, Brasov)


Ceaiul de marar este excelent

Se pune o lingurita de seminte de marar la o cana cu apa clocotita, se lasa zece minute, apoi se strecoara. Se consuma inainte de masa. Un truc in plus: nu amestecati proteinele si glucidele in cadrul aceleiasi mese, intrucat sunt foarte greu de prelucrat in combinatie, accentuand balonarea. (Mioara PASCU, Iasi)


Uleiul de masline mi-a facut bine

Am inceput sa iau in fiecare seara, inainte de cina, cate doua linguri de ulei de masline, iar dimineata, imi incepeam ziua cu un pahar de apa calduta cu zeama de lamaie. In felul acesta am scapat de toxinele acumulate in organism, regimul alimentar nou si-a facut mai repede efectul si am scapat de balonare. (Dorina TRASCA, Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 3(95)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa