5 probleme de sanatate, un singur „medicament“: leusteanul

 
5 probleme de sanatate, un singur „medicament“: leusteanul

Chiar daca multi dintre concetateni ar fi tentati sa creada ca leusteanul, cel nelipsit de la borsurile de tot felul, specifice bucatariei autohtone, este o planta de-a noastra, neaosa, ei bine are origini mediteraneene. Se pare ca italienii l-au descoperit si au inceput sa-l foloseasca in arta culinara, dar si in terapia unor boli fiind considerat un medicament redutabil (si chiar un elixir magic...). Care sint problemele de sanatate in tratarea carora se dovedeste util, dar mai ales cum se poate utiliza aflati in cele ce urmeaza.


Sporiti-va pofta de mincare

Cu un sfert de ora inainte de fiecare masa, mancati doua frunze proaspete de leustean, pe care le mestecam indelung. Nu trebuie insa depasita aceasta cantitate, caci o doza mai mare poate avea efect invers. Astfel, in doua saptamini, am reusit sa-mi restabilesc pofta de mincare si sa ajung sa ma hranesc ca inainte. (I. V., Arad)


Calmati rapid amigdalita

Se prepara un ceai din frunze uscate de leustean, socotind patru linguri materie prima la o jumatate de cana cu apa fiarta. Se lasa in vasul acoperit timp de zece minute, apoi se strecoara. Se face gargara cu ceaiul caldut, de mai multe ori pe zi, pina la vindecare. Tratamentul nu se recomanda femeilor insarcinate sau persoanelor care sufera de afectiuni cronice ale rinichilor. (l. T., Constanta)


Un mod simplu de a dizolva calculii renali

La o cana de suc de morcovi se pun zece lingurite de suc de leustean. Se bea intreaga cantitate in mai multe reprize, pe parcursul unei zile. In doua luni de tratament, am reusit ce nu reusisem un an intreg: sa elimin pietricelele renale. Expulzarea acestora nu a fost o experienta prea placuta, dar a meritat efortul, caci de atunci nu am mai avut dureri de rinichi. (I. M., Fagaras)


Cum se estompeaza petele de pe piele

Tot experimentind eu asa, am ajuns sa imi dau pe pete si cu suc de leustean si, spre mirarea mea, efectele pozitive nu s-au lasat asteptate. Citeva frunze proaspete, se spala si se zdobesc putin cu sucitorul. Se aplica pe piele, unde se lasa sa actioneze cinci minute. Se repeta procedura de doua ori pe zi, timp de o saptamina. In plus, pentru dezintoxicare, am urmat si un tratament intern, de doua saptamini, cu suc de leustean, luand cite zece lingurite de suc de leustean pe zi, dizolvat inainte in putina apa. (M. M., Medias)


Tratament-soc pentru colita

Am luat zilnic cite doua lingurite de suc proaspat, stors din frunze si tulpini, inainte de fiecare dintre cele trei mese principale, intr-o luna de zile, digestia mi s-a reglat si pana in ziua de azi nu am mai avut probleme. Recomand acest tratament-soc tuturor celor care sufera de colita, enterita, colecistita, indigestie. (D. M., Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 4 (96)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa