Ciresele, mai eficiente ca antiinflamatoarele

 
Ciresele, mai eficiente ca antiinflamatoarele

Vedete de necontestat la categoria fructelor ce apar in mai, ciresele sunt unele dintre cele mai iubite poame de catre romani (se estimeaza ca in tara noastra exista peste patru milioane de ciresi). Cu atat mai bine, deoarece, pe langa gusturile minunate, poseda si excelente proprietati terapeutice. Ciresele rosii contin antociani, redutabili antioxidanti care scad riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare. Si nu doar atat. Persoanele care sufera de reumatism, guta, constipatie, infectii urinare si mai ales cele care au pietre la rinichi ori la bila au numai de castigat de pe urma unei cure cu cirese proaspete.






Cel mai simplu mod de a scapa de colita

Pentru doua saptamani incheiate, am eliminat din dieta orice produs de origine animala, in schimb, inaintea fiecarei mese sau gustari, indiferent cat de neinsemnata cantitativ era, consumam cate o jumatate de kilogram de cirese proaspete. Spre uimirea mea, simptomele au incetat chiar din timpul curei si nu au mai reaparut pana in ziua de azi. (M. S., Medias)


Aliatele perfecte ale rinichilor sanatosi

Tratament naturist recomandat in caz de pielonefrita. Tratamentul consta in consumarea unui litru de suc dimineata, pe stomacul gol, si a cat mai multor fructe peste zi. In extrasezon, folosesc ceaiul din codite de cirese, care reprezinta la randu-i un diuretic de baza. Il prepar dintr-o lingurita de materie vegetala la 250 ml apa clocotita; las cinci minute, apoi strecor. Doza zilnica este de doua cani de ceai. Cura se tine minimum o luna. (F. M., Bucuresti)






Daca faceti des cistita...

Fierbeti un pumn de codite (pot fi proaspete sau uscate) in 600 ml apa, timp de un sfert de ora. Strecurati ceaiul cand s-a mai racit putin si consumati-l in mai multe reprize, pe parcursul unei zile. Repetati tratamentul zi de zi, fara exceptie, timp de macar trei saptamani.

Continutul ridicat de apa din cirese ne permite sa mancam cat de multe dorim, fara teama ca ne ingrasam! Consumand pana la un kilogram de astfel de fructe zilnic, timp de o zi sau doua pe saptamana, fortam eliminarea toxinelor din corp. Acest lucru va asigura o stare generala de bine, pielea va deveni mai neteda, mai catifelata.

Apropo de ten: puneti deoparte cateva fructe, indepartati-le coaja si sambureii, presati-le si amestecati-le pana ce devin pasta, apoi intindeti pe fata masca obtinuta. Este o reteta simpla, o solutie foarte buna pentru redobandirea elasticitatii pielii. Se spune ca si durerile de cap dispar daca se aplica pe frunte pasta de cirese. (D. P., Dambovita)

Remedii naturiste nr. 5 (97)





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa