Metode naturale de reglare a functiei tiroidiene

 
Metode naturale de reglare a functiei tiroidiene

Cu tulburarile tiroidiene nu-i de gluma! Inca de la primele semnale de alarma e intelept sa consultati medicul specialist caci neglijenta, ignorarea situatiei, poate duce la probleme de sanatate mai grave, precum anemia, bolile cardiovasculare, dereglarile ciclului menstrual etc. In cazurile incipiente, mai usoare, puteti ameliora starea acestei importante glande si cu ajutorul remediilor din plante. Insa numai cu acordul endocrinologului si dupa stabilirea cu certitudine a diagnosticului de disfunctionalitate tiroidiana. Iata cateva variante de tratament ieftine si la indemana.

„Maceratul de angelica mi-a imbunatatit viata“

Tratament naturist recomandat in caz de hipotiroidie. Se lasa, timp de sapte ore, o lingurita cu pulbere de radacini de planta intr-o cana cu apa rece. Dupa aceea se filtreaza lichidul si se bea in mai multe reprize.

Daca va ganditi sa incercati tratamentul meu, va rog sa o faceti numai dupa ce v-ati consultat cu medicul endocrinolog ori macar cu doctorul de familie, deoarece fiecare caz este particular si ceea ce mie mi-a facut bine, este posibil ca dumneavoastra sa va faca rau. (G. S., lasi)


Tinctura de valeriana are efect calmant

Tratament naturist recomandat in cazul bolii Basedow. Pentru a calma tulburarile neurovegetative specifice, am folosit cu succes tinctura de valeriana. Zilnic am luat 30 de picaturi, repartizate in mod egal in trei prize, la distanta exacta de administrare una de alta. Ultima doza o iau cu o jumatate de ora inainte de a ma baga in pat. Sunt foarte incantata de acest tratament, de aceea m-am gandit ca ar fi bine sa-l fac public.

Totodata, e bine de stiut ca hormonii tiroidieni apar datorita unui element natural indispensabil, iodul, pe care ni-l procuram din dieta. Un regim alimentar echilibrat furnizeaza 300 mcg (micrograme) de iod pe zi, ceea ce este suficient bunei functionari a tiroidei. Pe langa sarea iodata, surse bune ale acestui element sunt: algele marine (700 mcg/100 g); heringul afumat (500 mcg/100 g); soia (100 mcg/100 g); crustaceele (30 mcg/100 g); fasolea verde (30 mcg/100 g); lactatele (20 mcg/100 g); ouale (10 mcg/bucata); carnea rosie (5 mcg/100 g). Eu v-am oferit aceste date orientativ, dumneavoastra urmand sa „faceti socotelile“ in functie de preferinte. (I. G., Dambovita)


Decoctul de ovaz actioneaza pozitiv

Tratament naturist recomandat in caz de hipotiroidie. Am inceput sa beau decoct de ovaz, vegetala despre care citisem ca detine cantitati importante de minerale (calciu, fosfor, magneziu, fier) si vitamine ce actioneaza pozitiv asupra sistemului endocrin in general. L-am preparat din zece linguri de boabe uscate, pe care le-am fiert intr-un litru de apa o jumatate de ora, la foc slab, ca sa se inmoaie bine. Doza zilnica a fost de trei-patru cani. Vreme de o luna am urmat tratamentul si vreau sa va spun ca starea mea s-a ameliorat considerabil. De atunci, am mai repetat cura de cateva ori, iar rezultatele nu m-au dezamagit. (D. M., Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 5 (97)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa