Preparate tamaduitoare cu parfumata menta

 
Preparate tamaduitoare cu parfumata menta

Apreciata in intreaga lume de milenii, menta (sau izma, cum mai este stiuta planta la noi in popor) reprezinta si astazi un remediu fitoterapeutic redutabil. Totodata, este unul dintre cele mai accesibile leacuri daruite de Mama Natura.

Alcoolismul, invins cu un... vin

Se pun la infuzat 25 g frunze uscate de menta in 500 ml apa clocotita. Dupa un sfert de ora, se adauga 500 ml vin alb (sa fie de buna calitate, fara prea multi conservanti) si 20 g miere. Se amesteca toate ingredientele si se lasa la macerat 40 de zile. Dupa acest interval, se filtreaza printr-un tifon curat. Se bea cate un paharel (de maximum 50 ml), inainte de masa de pranz si de cina. (C. F., Mangalia)


Solutie contra urticariei bebelusilor

Se amesteca 5 ml ulei esential de menta (se gaseste la orice plafar) si 95 ml alcool concentrat. Nu se recomanda tratamentul copiilor sub 6 luni, care au pielea foarte sensibila. (M. G., Deva)


Inhalatii mentolate pentru ameliorarea sinuzitei

In fiecare seara, timp de o saptamana, faceti inhalatii, dupa urmatoarea schema: 10 ml ulei volatil de menta se pun in 250 ml apa clocotita. Se sta cu fata deasupra cratitei, avand capul acoperit cu un prosop. (O. P., Cluj)


Reduceti durerile articulare

Faceti o infuzie din trei maini de frunze de menta uscate la trei litri de apa clocotita. Dupa o jumatate de ora, strecurati ceaiul si turnati-l in apa calda din cada. Cufundati-va in baie si stati cat mai relaxati un sfert de ora cel putin. Este un leac cu efect garantat. (S. D., Cavnic)


Decoct pentru eliminarea oxiurilor

Ceaiul se obtine din 15 g frunze la un litru de apa. Dupa un sfert de ora de fierbere pe foc moderat, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara lichidul printr-un tifon impaturit. Clisma se face seara, inainte de culcare. Este bine ca si adultii din familie sa se trateze asa. (A. V., Cluj)

Remedii naturiste nr. 4 (96)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa