Terapii eficiente pentru suferinte benigne

 
Terapii eficiente pentru suferinte benigne

Fara indoiala, doctoriile chimice si tehnicile moderne ale medicinei alopate pot rezolva astazi multe dintre problemele de sanatate severe, pana nu de mult considerate insurmontabile. Totusi, in privinta a numeroase suferinte fara gravitate, de zi cu zi, cum li se spune, pastilele de sinteza nu sunt obligatoriu varianta curativa optima, uneori chiar putand genera dereglari colaterale. In astfel de cazuri, leacurile naturale nu numai ca se dovedesc mai bune, dar sunt cu mult mai ieftine, in mod cert mai sigure.


Impotriva aftozei, apelati la arnica

Peste o lingurita de flori maruntite se toarna 250 ml apa clocotita. Se acopera cana pentru zece minute, pentru a se elibera principiile active, dupa care se strecoara. Cu acest ceai fac gargara de mai multe ori pe zi, pana cand ma vindec pe deplin. Infuzia are un puternic efect cicatrizant, fiind foarte utila si pentru tratarea ranilor si ulceratiilor pielii. (Ligia HRITCU, Botosani)


Plante utile pentru bolile copiilor

In caz de diaree sau enterocolita, folosesc de flecare data un amestec de menta si musetel. Pun cate opt lingurite din fiecare vegetala la doi litri de apa clocotita, las un sfert de ceas, strecor si-i dau copilului sa bea in loc de apa pe tot parcursul zilei doar acest ceai. Bineinteles ca regimul alimentar este obligatoriu, altfel eficienta remediului este mult diminuata.

Daca juniorii sufera de vreo alergie manifestata prin urticarie, folosesc negresit infuzia din coada-soricelului. Pun o jumatate de lingurita de flori uscate la 250 ml apa clocotita. Acopar pentru cateva minute, apoi strecor. Cantitatea optima pentru o zi de tratament este de o cana.

Teiul este ideal in caz de bronsita, gripa sau guturai. Infuzia (zece minute) o prepar din doua lingurite de flori la o cana cu apa in clocot. Este foarte buna si in cazul in care copilul are peste noapte somnul agitat, bauta seara, inainte de culcare. (Mihaela FILIMON, Brasov)


Brusturele reduce durerile provocate de spondiloza

Se culeg frunze proaspete de brusture, se spala de praf si se pun la zvantat. Seara, inainte de culcare, se iau doua bucati, se umezesc cu spirt medicinal si se lasa zece minute. Apoi se astern pe o bucata de panza subtire si se aplica in zona cefei, de sub par si pana unde ajung ele. Deasupra se pune o alta panza, plus o folie de plastic. Se leaga cu un batic subtire, pentru fixare. Se pastreaza cataplasma pana dimineata. Se repeta tratamentul mai multe seri la rand. Efectele benefice se constata in general dupa primele aplicari. Daca va apar iritatii, dati-va pe piele cu alifie de galbenele. (Constanta SOARE, Medias)

Remedii naturiste nr. 5 (97)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa