Tratati-va cu ramurele din pomi fructiferi

 
Tratati-va cu ramurele din pomi fructiferi

Putini oameni stiu ca crengutele tinere ale anumitor pomi fructiferi ne pot ajuta in lupta cu multe afectiuni. Aceste componente vegetale contin in concentratii optime elemente de care organismul uman are nevoie pentru a combate diversi agenti patogeni, pentru a intari raspunsul imunitar. Cum tocmai traversam perioada propice recoltarii acestor adevarate medicamente naturale, e pacat sa nu le folositi.


Crengutele de mar te scapa de virozele respiratorii

Se toarna 300 ml apa peste doua lingurite cu varf de crengute taiate marunt, se tin la foc mic un sfert de ceas, apoi la infuzat o ora. Se beau de doua-trei ori pe zi cate 100-150 ml de ceai, cu 30 minute inainte de mese. Extractul se mai poate prepara si din crengute de par, avand aceleasi rezultate remarcabile. Urmati tratamentul timp de cateva saptamani si asa veti contribui la consolidarea sistemului imunitar. (Catalina TUDORACHE, Bucuresti)


Fiertura de visin reduce edemele

Peste o lingura de ramurele tocate se toarna 250 ml apa si se pune vasul pe foc mic zece minute. Se strecoara dupa o ora. Se bea in trei reprize, cu 30 de minute inainte de mesele principale. (Petronela FILIPACHE, Botosani)


Prunul, util in caz de hepatite

Tratament naturist recomandat in cazul hepatitei cronice. Se infuzeaza intr-un termos, timp de 30 de minute, o lingura de lastari tocati, cu 500 ml de apa clocotita. Se beau cate 100 ml, cu 30 de minute inainte de mese. O etapa de terapie dureaza timp de 26 de zile. Dupa trei luni, tratamentul se repeta. In pauza, se bea ceai din crengute de zmeur. (Ilie POPA, Bucuresti)


Dudul, bun pentru diabetici

In aceasta perioada prepar un extract foarte eficient din crengute tinere de dud. La un litru de apa pun un pahar de ramurele tocate marunt, aduc lichidul pana la punctul de fierbere, mai las pe foc mic zece minute, apoi invelit intr-o patura o ora. Consum cate 250 ml ceai, de trei ori pe zi, intre mese. Mai fac o infuzie antidiabetica, din 20 g frunze de nuc proaspete la un litru de apa clocotita. Se beau tot trei cani pe zi.

Cum acum este sezonul cand liliacul da in floare, va dezvalui si o reteta contra reumatismului: Cand se curata lastarii, care cresc din abundenta de la baza plantei, se desprind mugurii, iar crengile se curata de coaja, care se taie marunt. Cu amestecul din muguri si coaja se umple un borcan de 800 ml, se acopera cu tuica apriga si se lasa timp de trei saptamani incheiate la intuneric. Se foloseste pentru frectii si comprese. (Anton BLINT, Iasi)

Remedii naturiste nr. 5 (97)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa