Am facut gripa

 
Am facut gripa

Avand un debut brusc, incluzand dureri musculare, frisoane si febra, gripa este, fara doar si poate, cea mai severa infectie virala respiratorie specifica sezonului rece. Odihna si intarirea cu orice pret a sistemului natural de aparare a organismului sunt principalele masuri terapeutice.


Remediile homeopatului

  • In toate cazurile: Influenzinum 9CH, o doza in fiecare zi timp de trei zile, si Influenzinum 15CH, cate o doza incepand din ziua a doua pana intr-a patra a tratamentului, sau cate o doza de Oscillococcinum, sublingual, la sase ore interval.
  • Daca temperatura corpului masoara 38-39°C: Belladonna 9CH, cate trei granule de trei ori pe zi.
  • Daca temperatura urca aproape de 40° C: Belladonna 15CH, trei granule de trei ori pe zi.
  • Cand febra este insotita de frisoane si oboseala accentuata: Gelsemium sempervirens 9CH, trei granule de trei ori pe zi.
  • Daca aveti febra mare, dar nu transpirati: Aconit 9CH, trei granule de trei ori pe zi.
  • Daca sunteti foarte obositi si transpirati, aveti simptome digestive asociate (diaree, vomismente): China rubra 5CH, trei granule de trei ori pe zi.
  • Daca va doare tot corpul, inclusiv ochii ii simtiti sensibili la atingere: Eupatorium perfoliatum 5CH, trei granule de trei ori pe zi.
  • Daca suferiti de dureri osteomusculare: Amica montana 7CH, trei granule de trei ori pe zi.

Sfatul aromaterapeutului

Luati de trei ori pe zi, timp de o saptamana, cate doua picaturi de ulei esential de camfor pe o bucatica de zahar sau intr-o lingurita de miere.


Trucuri in plus

Odihniti-va cat puteti de mult. Cel mai bine este sa va luati concediu cateva zile si sa stati in pat, la caldura. Instituiti un regim usor, lipsit de alimente prea grase sau prea dulci. O buna parte din elementele imunitare sunt produse in ficat, asa ca incercati sa nu suprasolicitati organul hepatic, incetinindu-i functia de aparare. In plus, arderea grasimilor in organism face sa creasca temperatura interna.

Medicina naturista nr. 1 (161)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa