Am sinuzita

 
Am sinuzita

O durere vie resimtita la nivelul pometilor si/sau in mijlocul fruntii la scurt timp dupa ce ati scapat de o raceala banala este adesea manifestarea unei sinuzite la debut. Luati imediat masuri, caci remediile naturale isi dovedesc eficacitatea mai ales cand boala este incipienta.


Remediile homeopatului

  • In toate cazurile: Pyrogenium 7CH, trei granule de trei ori pe zi.
  • Cand simptomele sunt agravate de umiditate: Natrum sulfuricum 9CH, trei granule de doua ori pe zi.
  • Daca durerea se accentueaza la frig uscat: Aconit 15CH, trei granule de doua ori pe zi.
  • Cand scurgerile nazale sunt de culoare galbui: Kalium sulfuricum 5CH si Pulsatilla 7CH, trei granule de doua ori pe zi.
  • Cand scurgerile nazale sunt purulente: Heparsulfur 15CH, trei granule de trei ori pe zi.
  • Cand scurgerile nazale sunt galbene, lipicioase si groase: Hydrastis canadensis 5CH, trei granule de trei ori pe zi.

Sfatul aromaterapeutului

Contra durerilor de cap ivite pe fondul inflamatiei sinusurilor aplicati cate o picatura de ulei esential de menta pe fiecare tampla si masati incet. La nevoie, repetati dupa 15 minute. Pentru fluidizarea secretiilor, eliberarea si dezinfectarea sinusurilor, luati de trei ori pe zi cate doua picaturi de ulei esential de Eucalyptus radiata pe o bucatica de zahar sau intr-o lingurita de miere. Completati tratamentul cu inhalatii: intr-un bol cu apa clocotita puneti doua picaturi de ulei eteric de brad si o picatura de ulei eteric de arbore de ceai, apoi inspirati aburii emanati. Procedati astfel de trei ori pe zi, timp de trei-patru zile.


Trucuri in plus

Spalati-va narile de mai multe ori pe zi folosind un spray cu apa de mare imbogatita cu cupru. Luati zilnic cate o fiola de magneziu, timp de o saptamana. Daca sinuzita se cronicizeaza, solicitati un medic stomatolog, pentru a va verifica sanatatea radacinilor dentare. Asigurati-va, de asemenea, consultand un alergolog, daca nu cumva sursa raului este o intoleranta la produsele lactate. Daca originea sinuzitei este intestinala, incercati sa reechilibrati flora locala luand in fiecare dimineata, sub forma de cura, o gelula cu un probiotic si una cu un prebiotic. In caz de febra sau daca durerile persista in ciuda tratamentului, consultati medicul orelist.

Medicina naturista nr. 1 (161)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa