Remedii cu rosii impotriva calculilor renali, acneei, flebitei, hipertensiunii

 
Remedii cu rosii impotriva calculilor renali, acneei, flebitei, hipertensiunii
Tomatele sunt recomandate la orice varsta si in orice cantitate oamenilor sanatosi, cu precadere in alimentatia celor cu diferite suferinte: boli cardiovasculare, reumatismale, hepatobiliare, gastro-duodenale, infecto-contagioase, in starile de constipatie cronica, astenie, inapetenta, in caz de hipovitaminoza sau carenta de minerale, in ateroscleroza.

Avand o valoare calorica redusa (17 kcal./100 g), sunt indicate si in curele de slabire si, mai nou, se spune ca ar contribui in buna masura in profilaxia anumitor tipuri de cancer. Va prezentam in continuare cateva remedii cu rosii, contra diferitelor afectiuni de sanatate.






Am scapat fara operatie de calculii renali!

O matusa, femeie cu multa experienta intr-ale leacurilor populare, m-a invatat cum sa scap mai repede de pietre. I-am urmat sfatul si, in mai putin de o luna, am eliminat toti calculii care imi provocasera atata suferinta.

Razuiti cinci-sase rosii bine coapte cu un cutit, dar cu partea neascutita. Coaja se va zbarci si va fi foarte usor de indepartat. Consumati in fiecare zi pielitele acestea, pe care le asezonati cu zeama de lamaie si ulei de masline. (Cristina T., Suceava)






Cocteil natural contra flebitei

Se amesteca 200 ml suc de rosii, 200 ml suc extras cu storcatorul electric dintr-o radacina de ghimbir (se gaseste la supermarket) si zeama de la o lamaie. Se dizolva o lingurita de miere de salcam si se bea. Este un tratament de lunga durata, dar da rezultate, ajutand chiar la vindecarea mai rapida a vanatailor ramase dupa lovituri.

E bine de stiut ca exista rare cazuri cand rosiile pot sa declanseze simptome alergice (senzatie de mancarime, inrosirea tegumentelor, inflamarea pielii si mucoaselor, diaree). Daca se constata asa ceva, se recomanda excluderea lor din alimentatie cateva luni dupa care se poate relua progresiv consumul. De obicei, toleranta, o data restabilita, este definitiva. (Anica P., Ludi)






Scapati rapid de acnee!

Pe scurt, se tamponeaza peste zi in repetate randuri leziunile (cosurile) cu felii proaspete de rosii, iar seara de seara se fac lotionari ale tenului cu suc de tomate extras in casa amestecat cu un strop de alcool, un dram de glicerina boraxata si apa pura. Va rog sa ma credeti ca aceasta terapie accesibila oricui m-a eliberat de „blestem“ in doar trei saptamani. (Corina G., Buzau)


Tineti sub control hipertensiunea!

Doua rosii infulecate in zori, presarate, in loc de sare, cu un dram de zahar brun. Poate vi se va parea ciudat, dar acest mic ritual nu numai ca ma ajuta de zece ani sa tin la respect hipertensiunea, ci si sa scap de aspectul ochilor injectati, plus ca am slabit in timp, intrucat reduce apetitul alimentar de peste zi. Daca nu ma credeti, incercati si dumneavoastra! (Adelina B., Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 6 (98).





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa