Mi s-au inflamat amigdalele

 
Mi s-au inflamat amigdalele

Febra, durere in gat, ganglioni submaxilari inflamati... Acestea sunt numai cateva dintre manifestarile care caracterizeaza o amigdalita (numita si angina acuta) si care ar trebui sa va trimita la medic. Cum originea acestei afectiuni este de cele mai multe ori virala, nu are sens administrarea de antibiotice. In schimb, cateva preparate naturale pot reduce simptomatologia.


Remediile homeopatului

  • In toate cazurile: Pyrogenium 9CH si Streptococcinum 15CH, trei granule de cinci ori pe zi.
  • Cand aveti gatul acoperit de o secretie alba. Daca durerea este localizata pe partea dreapta: Mercurius Protoiodatus 5CH, trei granule de cinci ori pe zi. Daca durerea este localizata pe partea stanga: Mercurius bi-iodatus 7CH, trei granule de cinci ori pe zi. Daca salivati foarte mult: Mercurius solubilis 9CH, trei granule de cinci ori pe zi.
  • Cand aveti gatul rosu. Daca faceti febra mare si mucoasele va sunt uscate: Belladonna 5CH, trei granule de cinci ori pe zi. Daca transpirati foarte mult: Belladonna 9CH, trei granule de cinci ori pe zi. Daca aveti amigdalele inflamate: Baryta carbonica 5CH, trei granule de cinci ori pe zi.
  • Daca durerea seamana cu o piscatura de albina: Argentum nitricum 5CH, trei granule de cinci ori pe zi.
  • Daca simtiti o arsura in gat: Capsicum annuum 5CH, trei granule de cinci ori pe zi.

Sfaturile aromaterapeutului

Luati de patru ori pe zi, timp de cinci zile, cate o picatura de ulei esential de camfor si cate o picatura de ulei esential de arbore de ceai pe o bucatica de zahar sau intr-o lingurita de miere. Masati-va de doua ori pe zi gatul cu putin ulei vegetal neutru amestecat cu doua picaturi de ulei esential de pin.


Trucuri in plus

Faceti de patru-cinci ori pe zi gargarisme folosind un pahar cu apa in care ati diluat zece picaturi de tinctura-mama de phytolacca si zece picaturi de tinctura-mama de calendula. Inmuiati un fular in otet de mere, stoarceti-l, apoi infasurati-l in jurul gatului. Peste el puneti un prosop care sa pastreze caldura. Mentineti cataplasma peste noapte. Luati zilnic cate o fiola de cupru, timp de zece zile.


DE RETINUT!

Testarea in laborator a unei probe de secretie din gat poate determina natura infectiei (bacteriana sau virala). Daca este o angina acuta bacteriana, se impune respectarea unui tratament antibiotic in completarea celui homeopatic.

Medicina naturista nr. 1 (161); foto: remediu.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa