Remedii garantate pentru afectiuni des semnalate

 
Remedii garantate pentru afectiuni des semnalate

Practica etnoiatrica ne invata ca, aproape pentru fiecare boala, natura ne pune la dispozitie cate un leac eficient. In ziua de astazi, cand produsele farmaceutice sunt tot mai scumpe, aceste remedii simple (poate uneori lipsite de aura pe care o confera suratelor de sinteza justificarea stiintei), pe langa faptul ca sunt ieftine, au si avantajul ca nu produc efecte adverse.


Scortisoara - varianta parfumata la antidiareicele alopate

Se amesteca o jumatate de lingurita de praf de scortisoara cu cateva lingurite de miere de tei si se consuma pe stomacul gol. Este un antimicrobian foarte puternic, eliminand bacteriile patogene din intestin si prevenind recidivele infectiei, plus ca nu prezinta efectele secundare ale antibioticelor de sinteza si nu afecteaza flora digestiva. (Irina TATARU, Bucuresti)


Ceaiul de levantica, util in migrenele pe fondul stresului

Infuzia se obtine dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa clocotita. Se tine vasul acoperit zece minute, apoi se strecoara. Se beau trei cani pe zi, in mai multe reprize. (Veronica CRISAN, Bucuresti)


Alungati rapid uretrita

Am pus 100 g smochine intr-o cratita cu apa (cam un litru) si am lasat sa fiarba un sfert de ora, la foc vioi. Apoi am acoperit oala, lasand decoctul sa se raceasca domol. Acest preparat trebuie baut in trei doze, inaintea meselor principale. Multumita lui, nevasta mea a scapat de acea patima in doar cateva zile! (Cornel BLIDARU, Mangalia)


Semintele de floarea-soarelui va scapa de colesterol

Zilnic rontaiam cate 200 g de seminte de floarea-soarelui, neprajite. Dupa o luna, mi-am repetat analizele, si nivelul colesterolului era putin mai mic. Am continuat asa inca jumatate de an, si astfel am reusit sa reglez nivelul colesterolului in sange, fara medicamente. Sunt convins ca un rol foarte important in reusita acestui regim l-au jucat semintele de floarea-soarelui, despre care am citit ca ar contine grasimi pretioase, ce ajuta la eliminarea colesterolului rau. (Mihail IVAN, Neamt)


Cojile de banane, leacul perfect al micozelor

Doua coji de banane (de la fructe mai verzi) se fierb zece minute in apa cat sa le acopere, spalandu-se apoi cu aceasta fiertura locurile bolnave. Se freaca dupa aceea pielea lezata (eventual si unghiile) cu un catel de usturoi despicat, zdrobit usor inainte pana ce lasa zeama. Se lasa sa actioneze toata noaptea. Tratamentul dureaza zece zile.

Si pentru a scapa de micozele vaginale stiu o reteta pe cat de ieftina, pe atat de utila, incercata de mine si de mai multe cunostinte, cu foarte bune rezultate:
Se fierb 50 g foi de dafin un minut intr-un litru de apa. Se lasa fiertura sa se raceasca putin, se strecoara si se fac spalaturi vaginale in fiecare seara, inainte de culcare, si dimineata. (Cornelia STROESCU, Neamt)


Mielareaua regleaza echilibrul glandular

Am cautat intr-o enciclopedie naturista denumirea stiintifica a plantei din care era realizat leacul (Vitex agnus castus) si am aflat ca este vorba de mielarea. Daca aveti posibilitatea sa va procurati remediul (capsule cu 200 mg pulbere), nu ezitati sa-l utilizati, caci vine de hac manifestarilor care apar pe fondul unei scaderi a nivelului de estrogeni. (Marioara TONCU, Bucuresti)


Busuiocul: cel mai bun somnifer

Am luat de la plafar un plic cu busuioc uscat si maruntit, si seara mi-am facut un ceai dintr-o lingura de planta la 200 ml apa clocotita. Am lasat sa se infuzeze zece minute, apoi am strecurat licoarea, am indulcit-o cu miere de salcam si am baut-o cu inghitituri mici. In prima noapte nu am constatat nici un efect, dar de a doua zi, cand am baut doua ceaiuri, unul dimineata si altul seara, am dormit ca un prunc. Am tinut cura asa doua saptamani si vreau sa va spun ca m-am refacut exceptional. Mi-am recapatat si pofta de mancare, ma simt plin de energie. Incercati acest remediu natural si nu veti regreta! (Marius OPRISAN, Craiova)


Calomfirul reduce usturimile provocate de afte

Infuzia despre care vorbesc se obtine dintr-o lingurita de materie vegetala la o cana cu apa fiarta. Se lasa cateva minute, apoi se strecoara. Se clateste gura de mai multe ori pe zi, pana la vindecare. (Geta TUTUNARU, Brasov)

Remedii naturiste nr. 4 (96)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa