Socul, excelent contra reumatismului si virozelor

 
Socul este excelent contra reumatismului si virozelor

Majoritatea am savurat spumanta si racoritoarea socata, preparata din arbustul ce infloreste in aceasta perioada a anului, facand intr-un fel trecerea de la primavara marcata de expansivitate la fierbintea vara plina de promisiuni. Iar cei care nu au consumat pana acum aceasta bautura ar trebui sa o faca, intrucat reprezinta un potentator de top al sistemului imunitar (lucru confirmat de cateva studii stiintifice) si este de departe mai buna decat sucurile pline de conservanti si alti aditivi. Preparate vindecatoare se pot obtine si din fructe si frunze de soc.


Remediu inedit in caz de acnee

Luati doua linguri de flori de soc, una de galbenele si una de eucalipt. Infuzati-le intr-un bol cu apa clocotita. Dupa cinci minute, cand apa nu mai este asa fierbinte, aplecati-va cu fata deasupra vasului in care se afla ceaiul, cu capul acoperit cu un prosop si faceti o baie de aburi timp de zece minute. Repetati acest tratament de doua ori pe saptamana, timp indelungat. Primele rezultate benefice apar dupa cel putin o luna. (Florina GRUIA, Bucuresti)







Cel mai bun laxativ

La doua-trei zile beau seara, inainte de culcare, un ceai preparat din una-doua lingurite de flori uscate la 250 ml apa clocotita. Se lasa vasul acoperit cateva minute, apoi se strecoara. Se bea infuzia cu inghitituri mici, dupa ce a fost indulcita in prealabil cu miere de salcam. (G.N., Fagaras)


Nectar util in calmarea tusei

Am fiert in patru litri de apa doua kilograme de fructe bine coapte si 500 g zahar. Cand s-au inmuiat, le-am strecurat prin presare si am lasat in continuare pe foc lichidul rezultat, pana a capatat consistenta unui sirop. Am asteptat sa se raceasca, am filtrat din nou si am turnat nectarul in sticle inchise la culoare, busonabile. Doua-trei linguri din acest sirop, luate seara, inainte de culcare, diluate intr-un pahar cu apa, au venit de hac chinuitoarelor accese de tuse. Pentru copii, doza este mai mica, de doua lingurite. Am urmat tratamentul doua saptamani. (Laura CRISAN, Radauti)


„Trei remedii folosite cu succes la noi in familie“

  1. Pentru ameliorarea artritei reumatoide, pentru „curatarea“ sangelui, pentru stimularea imunitatii. Se face o cura cu fructe de soc, ca atare sau sub forma de suc, sirop ori must, cat tine sezonul.
  2. Pentru tratarea eczemelor. Se fierb flori proaspete de soc in apa distilata (zece minute). Se lasa sa se raceasca, se strecoara si se pun comprese curate, inmuiate in acest ceai, pe zonele afectate. Se pastreaza pe piele pana se zvanta si se inlocuiesc cu altele, de mai multe ori consecutiv. Se urmeaza tratamentul pana la vindecare.
  3. In caz de raceala, gripa, guturai. Se opareste un pumn de flori de soc uscate plus cateva frunze de menta cu un litru de apa fiarta. Se lasa ceaiul acoperit cateva minute, apoi se strecoara. Se indulceste cu miere de tei si se bea cate o cana de trei ori pe zi, pana la vindecare. (Miorita LUCA, Cluj)

Stop durerilor de incheieturi

  • In uz intern, am luat in fiecare zi cate doua linguri de otet aromatic de soc, obtinut din doua linguri de flori uscate macerate intr-un litru de otet de vin timp de doua saptamani. Dupa acest interval se strecoara si se indulceste cu putina miere.
  • In uz extern, am utilizat sub forma de bai infuzia din 100 g flori, frunze si fructe de soc la trei litri de apa clocotita. Se lasa sub capac 20 de minute, apoi se strecoara si se adauga in apa din cada (a carei temperatura nu o depaseste pe cea a corpului). Sanda FILIP, Bucuresti
Remedii naturiste nr. 6 (98)






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa