Solutii sigure pentru boli intestinale frecvente

 
Solutii sigure pentru boli intestinale frecvente

Greselile alimentare repetate, dereglarile sistemului nervos central, fenomenele alergice, dar si alti factori afecteaza, de cele mai multe ori pe termen mediu, aparatul digestiv, in special la nivel intestinal, dand nastere binecunoscutelor fenomene diareice, colitelor, enteritelor, enterocolitelor ori temutei constipatii. In ciuda faptului ca sunt foarte des semnalate, acestea raman suferinte destul de dificil de eradicat, capatand nu in putine cazuri caracter cronic. Cu ajutorul anumitor remedii naturiste se poate restabili functia de mistuire a hranei si totodata se pot elimina simptomele care caracterizeaza amintitele patologii.


Scortisoara, varianta parfumata la antibiotice

Se amesteca o jumatate de lingurita de praf de scortisoara cu cateva lingurite de miere de tei si se consuma pe stomacul gol. Este un antimicrobian foarte puternic, eliminand bacteriile patogene din intestin si prevenind recidivele infectiei, plus ca nu prezinta efectele secundare ale antibioticelor de sinteza si nu afecteaza flora digestiva. (Irina TATARU, Bucuresti)


Infuzie antispastica

Se face o plamada din fructe de coriandru (10 g), fenicul (20 g), musetel (15 g), menta (5 g). Se prepara o infuzie (zece minute) dintr-o lingura de amestec la 100 ml apa clocotita. Se beau de la trei linguri pana la doua cescute pe zi, in functie de varsta suferindului. Ceaiul are actiune carminativa, antispastica si antiseptica, fiind indicat in caz de colici gastroduodenale, calmand crampele si senzatia de voma. Totodata, stimuleaza pofta de mancare. (Ioan MARACINE, Ploiesti)


Cura cu fiertura de patlagina m-a scapat de constipatie

Un manunchi mic de planta verde, spalata in prealabil si maruntita, se fierbe intr-o jumatate de litru de apa timp de zece minute. Dupa ce decoctul se raceste, se strecoara. Ceaiul se bea pe parcursul unei zile, tratamentul trebuind urmat 30 de zile. (Florin CRAIU, Medias)


Rachitanul reface digestia

Se pun patru lingurite de parti aeriene maruntite la macerat intr-o jumatate de litru de apa. Se lasa peste noapte, dupa care se filtreaza. Lichidul se pastreaza, iar planta ramasa dupa filtrare se fierbe cu alta jumatate de litru de apa cinci minute. Se lasa decoctul sa se raceasca, se strecoara, apoi se combina cele doua extracte, obtinandu-se aproximativ un litru de licoare. Adultii vor bea trei-patru cani pe zi, copiii peste trei ani, una-doua cani, iar bebelusii, cate trei linguri la opt ore. (Sandu DUMITRU, Craiova)


Eliminati rapid disconfortul provocat de enterite

Am inceput sa beau infuzie obtinuta din parti egale (cate o lingurita) de sunatoare, musetel si coada-soricelului, plus cateva bobite de chimion la un litru de apa clocotita; se lasa zece minute, dupa care se strecoara. (Magdalena SOARE, Bucuresti)


Maceratul de nuci verzi m-a vindecat in trei zile

Am pisat marunt invelisurile de la 20 de nuci si le-am pus intr-un borcan, presarand deasupra cinci linguri de zahar candel, de asemenea macinat. Am amestecat bine, sa-si lase nucile sucul, si am tinut la loc uscat si calduros timp de trei zile, agitand in fiecare seara continutul recipientului. Din acest preparat am luat cate o lingurita in flecare dimineata, pe stomacul gol, si in trei zile eram din nou sanatos. (Cornel STROE, Bucuresti)


Semintele de in fac minuni

  • Pentru constipatie. Se culeg semintele la maturitate deplina, se macina, apoi se lasa sa stea pentru cateva minute in apa calduta. Remediul se ia de doua ori pe zi, cu 20 de minute inainte de mesele principale. Cura dureaza zece zile pe luna, putandu-se repeta.
  • In cazul colitei, se fierb doua linguri cu varf de seminte de in in 250 ml apa vreme de zece minute. Nu uitati sa adaugati in permanenta apa calduta, ca sa ramana aceeasi cantitate de lichid ca initial. Ceaiul obtinut se bea dimineata, pe stomacul gol. (Paula MATEESCU, Dambovita)

Mizati pe puterea uleiurilor esentiale

  • Lavanda. Se iau cate patru picaturi, de trei ori pe zi, cu putina apa. Are atat efecte antibacteriene, cat si antiparazitare (mai ales contra giardia), fiind foarte util in tratarea multor forme de diaree. In plus, este calmant si usor antispastic, ameliorand simptomele infectiilor intestinale.
  • Cimbru. Uleiul din aceasta vegetala este un antibiotic natural cu spectru larg de actiune. Se numara printre putinele remedii antivirale cunoscute, in conditiile in care peste 80% dintre cazurile de diaree sunt provocate de virusuri. Se iau cate trei picaturi, de patru ori pe zi, pana la disparitia simptomelor. Se asociaza foarte bine cu uleiul de lavanda, combatand colicile, spasmele si starile de astenie pricinuite de infectiile intestinale.
  • Arbore de ceai. Uleiul volatil se gaseste in magazinele naturiste de la noi, iar din el se administreaza cate trei picaturi, de patru ori pe zi, in cure de zece de zile, urmate de alte zece zile de pauza. (Dr. Alexandru VASILIADE, Bucuresti)

Leac babesc contra diareei cronice

Se ia pielita de pe cateva pipote de pui, se spala, se usuca si se macina cu rasnita de cafea. Praful obtinut se pune in ceai fierbinte de menta, o lingurita la cana. Se bea cate o cana din patru in patru ore. Dupa cel mult doua zile, digestia se regleaza in mod miraculos. (Corina IZMIR, Bucuresti)


Tratament pentru colitele de orice fel

  • Musetel plus sunatoare, sub forma de ceai indulcit cu miere de tei - are efect antispasmodic la nivelul cailor digestive, este antiinflamator asupra mucoaselor intestinale si usor sedativ. Beti cate o cana dimineata si seara.
  • Passiflora plus roinita si valeriana, sub forma de tinctura-mama. Produsul se poate pregati in casa, din cantitati egale de plante puse la macerat in alcool de 60°; se lasa la macerat pentru doua saptamani, apoi se strecoara. Acest calmant digestiv nu da dependenta, de aceea poate fi luat fara probleme timp indelungat, o data pe zi. (Alina PANAIT, Bucuresti)
Remedii naturiste nr. 5 (97)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa