Tromboflebita: apelati la formule naturale anticoagulante

 
Tromboflebita: apelati la formule naturale anticoagulante

Printre afectiunile care se acutizeaza pe parcursul verii, din pricina caldurii, un loc de frunte il ocupa bolile cardiovasculare. Ca frecventa, dar in special ca nivel de risc, se detaseaza tromboflebita (implicit fragilizarea vasculara), deoarece, netratata corect si la timp, poate duce la aparitia unei embolii, determinata de migrarea cheagului (format initial cel mai des intr-o vena a picioarelor) la inima sau plamani. Formele mai usoare, localizate aproape de suprafata pielii, pot beneficia complementar de tratament naturist, insa numai dupa consultul medical de specialitate si cu acordul medicului curant.

Polenul creste rezistenta vaselor sanguine

Iau in fiecare zi polen, despre care am auzit ca ar creste rezistenta vaselor de sange. Doza este de doua lingurite de produs apicol amestecat cu miere din flora montana inainte de masa de dimineata. (P. C., Brasov)


Aplicatii locale cu mere fainoase

Tuturor persoanelor care au trecut prin experienta unui episod de flebita le recomand cu toate increderea urmatorul tratament 100% naturist, care actioneaza pozitiv negresit.

Luati pulpa de la cateva mere proaspete, mai fainoase si moi (au un continut mare de pectina, substanta care are proprietatea de a reda elasticitatea vaselor de sange), zdrobiti-o, realizand o pasta. Amestecati-o cu rachiu de cirese si intindeti-o pe doua bucati de panza. Faceti zilnic impachetari ale partilor inferioare ale picioarelor cu acest preparat, iar dupa cateva zile veti observa cu siguranta o imbunatatire neta a circulatiei sanguine. (M. V., Tg. Neamt)


Tinctura de leurda, un remediu minune

Leurda este cunoscuta popular si sub denumirea de usturoita, pentru ca are un gust si un miros asemanator usturoiului, planta cu care de altfel este si ruda din punct de vedere botanic. Administrata sub forma de tinctura din frunzele proaspete, are efecte antiagregante plachetare, impiedicand formarea cheagurilor de sange, si fluidifiante sanguine, reprezentand asadar un tratament de prima mana contra tromboflebitei. Leurda este foarte bogata si in adenozina, o substanta care are un rol esential in reducerea colesterolului, in mentinerea flexibilitatii si permeabilitatii vaselor de sange, in impiedicarea formarii trombilor, in scaderea tensiunii arteriale. Astfel, constituie, pe termen lung, adjuvantul ideal pentru tratarea trombozei venoase, fragilitatii vasculare, a aterosclerozei, a hipertensiunii si a altor boli cardiovasculare. Extractul alcoolic de leurda se obtine astfel:

Se aduna frunze, se spala, se taie cat mai fin si se pun intr-un borcan de sticla cu filet, pana ce acesta se umple pe trei sferturi. Deasupra se adauga alcool alimentar de 70°, cat sa acopere materia vegetala, dupa care recipientul se inchide ermetic. Se lasa preparatul sa se macereze vreme de zece zile la temperatura camerei, timp in care se agita de doua-trei ori pe zi. Extractul obtinut se filtreaza, tragandu-se in sticle mici, care vor fi pastrate bine astupate in locuri intunecoase si racoroase. Se administreaza cate o lingurita de tinctura, diluata intr-o jumatate de pahar de apa, de patru-sase ori pe zi, in cure de minimum trei luni. (G. P., lasi)


Macesele sunt venotonice

Ceaiul se prepara din doua linguri de fructe proaspete (in extrasezon, se pot folosi si cele deshidratate), care se lasa timp de zece minute intr-o jumatate de litru de apa clocotita. Se beau doua cani de infuzie strecurata pe zi, in cure de lunga durata.

Pe langa faptul ca sunt venotonice si puternic diuretice, macesele au si insusirea de a mari secretia biliara, fiind indicate in afectiunile hepatice. (S. G., Craiova)


Iarba-mare si sucul de rosii, un duo excelent

Decoct de iarba-mare. Fierbeti trei-patru linguri de pulbere de radacina in 250 ml apa timp de 15 minute. Strecurati. Beti cate doua-trei lingurite de ceai seara, inainte de culcare.

Suc de rosii. Este excelent in aceasta afectiune, deoarece ajuta la diminuarea cheagurilor de sange si la prevenirea aparitiei altora noi. Beti cate un pahar (200 ml) de suc de tomate proaspat pregatit, de trei ori pe zi, in cure de cate 30 zile. (I. F., Vaslui)

Remedii naturiste nr. 7 (99)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa