Cele mai bune retete contra arteritei

 
Cele mai bune retete contra arteritei

Arterita (diminuarea circulatiei sanguine ca urmare a reducerii calibrului vaselor) poate duce, fara un tratament adecvat si fara respectarea unor norme de igiena a vietii, la amputarea membrelor inferioare si chiar la deces. Aceste perspective sumbre pot fi insa excluse si prin fitoterapie. Se recomanda in special plantele cu actiune vasodilatatoare si anticoagulanta, dar si cele care asigura cicatrizarea ranilor. Iata care sunt cele mai bune retete in cazul acestei afectiuni, considerata endemica in Europa si America.

Infuzia de sulfina galbena este anticoagulanta

Se prepara dintr-o lingurita cu varf de ramuri inflorite, uscate si macinate, la o cana cu apa clocotita. Se lasa vasul acoperit 20-30 de minute, apoi se strecoara. Se beau doua cani pe zi, timp indelungat. (S. C., Brasov)


Baile cu rozmarin ajuta

Tratamentul este foarte simplu de aplicat. Se adauga un paharel de tinctura de rozmarin la apa de baie. Se sta in cada cam 15-20 de minute. La fel de bun este uleiul de rozmarin (sase linguri la o cada de apa). (T. G., Bucuresti)


Ghimpele previne formarea trombozei

Se toarna peste doua linguri de frunze de ghimpe bine maruntite o cana cu apa rece. Se pune vasul pe foc pentru zece minute, apoi se lasa sa se raceasca putin si se strecoara. Se beau cate doua cani pe zi. (F. M., Targoviste)


Usturoiul - indispensabil pentru buna circulatie sanguina

Se recomanda consumul zilnic, in doze de trei-cinci catei sau una-doua lingurite de suc. Daca nu suportati mirosul, puteti lua pudra de usturoi (cate doua varfuri de cutit) sau capsule care se gasesc de vanzare in plafare si farmacii. (V. D., Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 8 (100); foto: elipetromed.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa