Estompati vergeturile cu solutii ieftine si eficiente

 
Estompati vergeturile cu solutii ieftine si eficiente

Vergeturile sunt cunoscute ca fiind cele mai raspandite microleziuni ale pielii, avand aspectul unor cicatrice, la inceput de culoare violacee, apoi alba. Nu prezinta un pericol pentru sanatate, singurul inconvenient fiind de ordin estetic. Cel mai des afectate sunt gravidele, adolescentele, dar mai ales adeptele regimurilor de slabire prea drastice si prea frecvente. Unele preparate vegetale pot contribui la estomparea in buna masura a acestor mici imperfectiuni cutanate.

Remediu pentru proaspetele mamici

Am inceput sa ma duc la masaj de trei ori pe saptamana si aduceam de acasa ulei de catina, pe care mi-l cumparasem singura de la un magazin de produse naturiste si despre care auzisem ca este excelent in combaterea oricaror probleme ale pielii.

In plus, de doua ori pe saptamana, imi puneam pe zonele afectate comprese cu decoct cu cretisoara. Ceaiul se prepara din 100 g planta la un litru de apa. Se lasa la fiert cinci minute, dupa care se infuzeaza alte zece minute. Se inmoaie bucati de panza de bumbac in ceaiul cald, se storc bine si se pun pe vergeturi.

In felul acesta, in mai putin de o jumatate de an, am scapat de majoritatea vergeturilor (cele de pe gambe au disparut de tot!), ramanand cele mai profunde, de pe abdomen, dar in timp sunt sigura ca voi scapa si de acestea. (Loredana T., Targoviste)


Masajul cu ulei de grau face minuni

In primul tind, m-am masat pe zonele cu probleme, in fiecare zi, dimineata si seara, cu ulei din germeni de grau. In felul acesta, am ajutat la indepartarea celulelor moarte de la suprafata epidermei, am sporit irigarea cu sange a zonei si deci refacerea cutanata. In al doilea rand, pentru ca efectele sa fie vizibile cat mai curand, am inlocuit uleiul vegetal de floarea-soarelui pe care il foloseam in mod curent in alimentatie tot cu ulei din germeni de grau. Cu el imi asezonam salatele, ba chiar il turnam si peste friptura, care devine mult mai gustoasa si hranitoare astfel.

A durat aproape o jumatate de an tratamentul, dar acum am pielea frumoasa si fina, ca de bebelus. (Diana M., Bucuresti)


Uleiul de masline este excelent

Faceti-va masaj in fiecare zi, dimineata si seara, cu ulei de masline extravirgin, fiert la bainmarie in prealabil. Dupa doua luni vor aparea primele efecte: vergeturile rosiatice vor deveni albe, iar cele mici dispar complet. Continuati inca vreo cateva luni. (Mihaela C., Constanta)

Remedii naturiste nr. 7 (99); Foto: cura-de-slabire.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa