Gasiti-va alinarea prin apiterapie

 
Gasiti-va alinarea prin apiterapie

Este de notorietate ca mierea si polenul sunt nu doar gustoase, ci si extrem de sanatoase, iar recent s-a descoperit ca propolisul are proprietati sedative de peste cinci ori mai mari decat novocaina, anestezicul dentistilor.

Solutii antivarice cu rezultat remarcabil

Sunt necesare un kilogram de ceapa rosie si 300 g miere din flora montana. Ceapa se curata, se taie nu foarte marunt si se extrage sucul (cu storcatorul electric de fructe sau chiar in masina de tocat). Trebuie sa rezulte cam 600 ml suc limpede de ceapa (pulpa se stoarce printr-o bucata de panza). Se incorporeaza, prin amestecare viguroasa, cele 300 g miere. Se trece solutia intr-o sticla, se inchide si se pastreaza la frigider (maximum o saptamana). Zilnic, se iau 150 ml - cate 50 ml inaintea sau in timpul celor trei mese principale. Cura dureaza o luna, cu o saptamana pauza, apoi se poate repeta.

Leacul este recomandat pentru compensarea si disparitia varicelor, actionand favorabil asupra circulatiei sanguine, mai ales asupra celei venoase periferice. (Doina E., Giurgiu)


Diuretic cu efect garantat

Se iau doua cepe (cantariti-le, caci trebuie sa aiba cam 100 g), 50 g miere si 200-250 ml apa. Ceapa, curatata si spalata, se taie in bucati maricele si se pune la fiert, pentru 15 minute, intr-un vas acoperit, la foc domol. Dupa ce se racoreste putin, se strecoara, iar ceapa se stoarce. In lichidul obtinut se adauga mierea. Se amesteca bine, ca sa se dizolve.

Preparatul se bea caldut, toata cantitatea, seara, la culcare. Leacul se prepara de cate ori este nevoie (nu se pastreaza de pe o zi pe alta, caci se altereaza foarte usor). (Janeta T., Bucuresti)


Reteta utila pentru fixarea calciului

Intr-un vas de sticla sau de portelan, amestecati 100 g unt cu 100 g miere curata. Frecati energic, pana obtineti o crema. Se ia zilnic, dozele fiind calculate in functie de varsta bolnavului. Astfel, copiilor intre sase luni si trei ani li se da cate o lingurita pe zi. Cei de peste trei ani si adultii pot inghiti de la doua la sase lingurite zilnic, in functie de varsta si greutatea corporala. Amestecul se poate pastra cel mult 12 ore la frigider.

Este un preparat excelent pentru fixarea calciului, indicat in spasmofilii, crize tetanice, la copiii cu debilitate, cu lipsa a poftei de mancare, slabiciune, pierderi de greutate, in convalescenta si in graviditate si lehuzie.

Este contraindicat alergicilor la lactoza si miere, precum si bolnavilor de diabet, celor cu afectiuni renale, colibaciloza, obezitate sau icter si alte boli de ficat. (Denisa I., Bucuresti)


Siropul de propolis calmeaza tusea

Siropul se prepara din 50 g propolis, 200 ml apa si 50 g miere. Propolisul, bine curatat, se pune intr-o cratita smaltuita impreuna cu apa. Se fierbe amestecul in vasul acoperit, la foc moale, pana scade la jumatate. Lichidul se strecoara imediat printr-un tifon, se transfera intr-o sticla si se adauga mierea. Se agita cateva minute, cat este caldut.

Siropul este cu atat mai activ cu cat este mai proaspat. Se pastreaza la frigider cel mult doua saptamani. Are actiune bactericida, bacteriostatica, este usor antibiotic, dezinfectant, antitusiv. Este indicat in toate bolile inflamatorii acute sau cronice ale cailor respiratorii - bronsita, traheobronsita, tuse spastica, bronsita astmatiforma. (Florenta T., Giurgiu)


Polenul va scapa de stres

Daca inca de la primele ore ale diminetii va simtiti epuizati, daca nu aveti pofta de mancare, daca sunteti sensibili la viroze, daca pleoapele va sunt agitate de spasme, daca aveti frecvent crampe, pe scurt daca sunteti stresati din cauza ritmului vietii cotidiene, eu va recomand un leac nemaipomenit: polenul. Mai ajuta si la dezvoltarea trupeasca a copiilor, combate anemia si dezintoxica, fiind inamicul imbatranirii premature. Luati zilnic cate o lingurita de polen, diluat in apa, ceai sau lapte.

Persoanele care vor sa se ingrase, pot face o combinatie din jumatate de kilogram de miere de salcam, 250 g miez de nuca macinat si 100 g polen. Se ia cate o lingurita inainte de fiecare masa. (Oana P., Teius)

Remedii naturiste nr. 8 (100); Foto: apiterapie.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa