Prim-ajutor naturist in caz de leziuni accidentale

 
Prim-ajutor naturist in caz de leziuni accidentale

Taieturi, julituri, arsuri usoare, vanatai si chiar intepaturi... Astfel de neplaceri sunt ceva la ordinea zilei intr-o gospodarie, mai ales atunci cand dam zor cu treaba sau pur si simplu nu suntem atenti. In cazul in care leziunile nu sunt foarte severe (cand rana nu are suprafata mare, nu este profunda, nu exista riscul de soc anafilactic, de tetanos, infectii etc), pot fi ameliorate lesne si cu ajutorul leacurilor 100% naturale, preparate ad-hoc sau achizitionate de la plafar, lata cateva cazuri de accidente usoare, in care primul-ajutor naturist s-a dovedit salutar.

Patru plante cu actiune imediata

Urmatoarele patru plante sunt ideale daca v-ati ales cu o arsura superficiala. Nimic nu egaleaza efectul lor infectant si cicatrizant, asa ca utilizati-le cu incredere.
  • Arnica (Arnica montana). Tinctura pe care o puteti procura de la orice plafar este antiseptica si grabeste vindecarea. Diluati 15ml extract cu 100 ml apa calduta. Inmuiati o bucata de tifon steril in acest amestec, stoarceti-l si aplicati-l pe zona de piele vatamata.
  • Coada-soricelului (Achillea millefolium). Este utila infuzia (5-10 minute) obtinuta din doua linguri de flori la o cana cu apa clocotita. Se foloseste la comprese.
  • Frasin (Fraxinus excelsior). Folositi infuzia (5-10 minute) din 10 g frunze la 100 ml apa clocotita. Se administreaza sub forma de comprese.
  • Galbenele (Calendula officinalis). Aceasta planta se bucura de reputatia celui mai bun cicatrizant natural. O puteti utiliza fie sub forma de unguent, fie de infuzie. Aceasta din urma se obtine din 15 g flori la 500 ml apa clocotita. Se administreaza extern, sub forma de cataplasme sau bai. (E. J., Constanta)

Mierea diluata - un excelent cicatrizant

Se aplica comprese cu miere diluata in proportie de 30% cu apa fiarta si racita. Vatamatura se poate unge si cu miere simpla, dupa care se acopera cu o compresa. (N. G., Baia-Mare)

Remedii naturiste nr. 8 (100); foto: healthpic.png


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa