Pufulita si ghimpele, utile barbatilor de varsta a doua

 
Pufulita si ghimpele, utile barbatilor de varsta a doua

Pufulita si ghimpele alcatuiesc cel mai bun tandem vegetal de folos in tratarea unor boli cu care se confrunta un procent insemnat din barbatii trecuti de prima tinerete si impotriva carora medicina clasica nu a gasit pana in prezent remediul perfect: tulburarile de prostata. Afectiunile renale si urinare, maladiile cronice cutanate, intoxicatiile de tot felul, dar mai ales infectiile virale hepatice bat, de asemenea, in retragere in confruntarea cu cele doua extraordinare plante medicinale.

Am scapat de pietre la rinichi fara operatie

Imi pierdusem orice speranta ca voi scapa fara operatie de pietrele la rinichi, care imi provocau colici insuportabile, cand o prietena, careia i-am povestit prin ce cosmar trec din cauza microlitiazei, mi-a sugerat sa incerc tratamentul care pe ea a scapat-o in mod miraculos de aceeasi problema.

M-a pus sa-mi cumpar de la plafar cate o sticluta de tinctura de pufulita cu flori mici si tinctura de ghimpe, sa le amestec si sa iau din aceasta combinatie cate doua lingurite, diluate intr-un pahar cu apa, de doua ori pe zi. Timp de sase saptamani am facut acest tratament, care m-a scapat de calculi. (I. P., Medias)


O simpla tinctura mi-a redat sansa unei vieti normale

Tinctura se obtine astfel: Se umple pe jumatate un borcan cu pulbere de pufulita. Se completeaza cu alcool de 70°, se inchide vasul ermetic, apoi se lasa la macerat zece zile, agitandu-se cand si cand. Se filtreaza lichidul prin tifon impaturit si se trage in sticlute mici, inchise la culoare. Se ia cate o lingurita diluata intr-un pahar cu apa, de patru ori pe zi, inainte de mese. (P. I., Galati)


Infuzie contra ulcerului gastroduodenal

Infuzia se obtine din patru lingurite de pulbere de pufulita, care se lasa la macerat intr-o jumatate de litru de apa clocotita, de seara pana dimineata. Se filtreaza, se pune lichidul deoparte, iar peste planta ramasa se toarna inca o jumatate de litru de apa clocotita. Se strecoara dupa zece minute, se amesteca cele doua ceaiuri si se bea intreaga cantitate pe parcursul zilei, in doua-trei reprize. (M. R., Bucuresti)


Combinatia perfecta in afectiunile prostatei

Daca suferiti de afectiuni ale prostatei, nu ezitati sa-mi urmati exemplul si sa respectati cu strictete urmatorul tratament, caci va garantez ca nu veti regreta.

Combinati tinctura de ghimpe si tinctura de pufulita cu flori mici in doze egale. Luati din amestec cate o lingurita de patru ori pe zi, inainte de mese. De regula, primele rezultate pozitive apar dupa zece zile de tratament, iar dupa o luna de la prima administrare, senzatia de jena la urinare, mictiunile dese nocturne si celelalte probleme specifice hipertrofiei dispar. Prima etapa de terapie este bine sa fie de trei luni, rastimp in care se administreaza aceasta combinatie de tincturi cate zece zile consecutive pe luna, pentru a mentine rezultatele. Efecte stabile se obtin daca se tine si un regim alimentar echilibrat: fara bauturi alcoolice, cu carne cat mai putina, fara mancaruri foarte iuti sau sarate, fara hrana conservata. (I. M., Neamt)

Remedii naturiste nr. 7 (99); Foto: octaviatea.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa