Remedii de urgenta ale toxiinfectiilor alimentare

 
Remedii de urgenta ale toxiinfectiilor alimentare

Toxiinfectia alimentara este o suferinta acuta, ce apare cel mai adesea in focare epidemice. Poate fi provocata de o bacterie, de un virus sau de un parazit. Microorganismele patogene pot ajunge in organism prin apa sau alimente contaminate, dar si prin intermediul mainilor murdare, al veselei ori suprafetelor de lucru din bucatarie insuficient igienizate. Vara este anotimpul cu riscul cel mai mare de a contracta aceasta boala, din cauza temperaturilor ridicate si a umiditatii crescute.


Cocteil natural cu efect exceptional

Vreau sa va vorbesc despre un amestec de sucuri, care pe mine m-a scapat de neplacerile cauzate de o indigestie.

Am bagat in blender cativa castraveti proaspeti, o sfecla rosie si cativa morcovi, toate legumele decojite si feliate. Cand extractul a fost gata, l-am baut cu inghitituri mici. In scurt timp, mi-a revenit vigoarea, starea de rau s-a evaporat, la fel balonarea si hiperaciditatea gastrica. (Miruna I., Bucuresti)


Anasonul vine de hac balonarilor

Se pune o lingurita de seminte de anason, macinate in piua inainte, in 250 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat zece minute, acoperind cana cu o farfurioara si se bea imediat dupa masa, cu inghitituri mici. (Brigitte K., Medias)


Tinctura de aloe vindeca dereglarile stomacale

Aveti nevoie de o jumatate de kilogram de frunze de aloe, un litru vin alb de calitate superioara si un kilogram de miere poliflora. Se trec frunzele, spalate in prealabil, prin masina de tocat, se pun intr-un borcan de trei litri, iar peste ele se toarna vinul si mierea. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se lasa la macerat opt-noua zile, agitandu-se cat de des continutul, apoi se filtreaza extractul. Se iau cate doua lingurite inainte cu o ora de fiecare masa. Acest preparat este neintrecut in atenuarea majoritatii dereglarilor stomacale (Adelina N., Brasov)

Remedii naturiste nr. 6 (98); Foto: click.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa