Spasmofilia - remedii naturiste

 
Spasmofilia - remedii naturiste

Cauzata de existenta unui dezechilibru intre minerale (putin calciu si prea mult fosfor in sange), spasmofilia se intalneste cu precadere la minori si la femei, manifestandu-se indeobste in perioadele mai agitate, dominate de stres si anxietate. Crizele specifice pot imbraca mai multe forme, caracteristice fiind contracturile musculare involuntare si tulburarile respiratorii.

Cura cu grau incoltit este salutara

Timp de trei saptamani, o data la trei luni, consum zilnic cate sase lingurite de germeni de grau, peste care adaug putina miere si polen. Pentru ca acest minunat remediu sa-si faca efectul, este foarte important sa nu-l mancati repede, ci sa-l mestecati indelung inainte de a-i da drumul pe gat. Pe mine m-a ajutat foarte mult sa-mi imbunatatesc starea de sanatate. (Bogdana S., Barlad)


Cu perseverenta, mi-am vazut copilul sanatos

Am inceput sa-i dau sucuri obtinute din morcovi, varza, sfecla rosie, gulii, simple sau combinate, cu putina miere si zeama de lamaie, ca sa fie mai usor de suportat ca gust. De asemenea, ii faceam spanac de cel putin doua ori pe saptamana si o ceasca de infuzie de roiba (un varf de cutit de frunze uscate la o cana cu apa clocotita, se lasa cinci minute, apoi se strecoara). Doi ani a urmat acest tratament, iar faptul ca nu s-a mai produs nici o criza ma face sa cred ca in sfarsit e sanatoasa. (Cristina O., Deva)


Tinctura de valeriana mi-a redat pofta de viata

In primul rand, am inceput sa consum zilnic tinctura de valeriana. Aceasta planta este ideala in tratarea spasmofiliei, actionand pe doua planuri si ca antispastic si ca sedativ nervos. Doza necesara este de 20 de picaturi de extract alcoolic standardizat (cumparat de la plafar), de trei-patru ori pe zi, obligatoriu diluate in putina apa sau ceai de tei si administrat intre mese.

In al doilea rand, seara de seara faceam bai cu ceai de tarate si obligeana, care au un dovedit efect remineralizant. Se prepara o infuzie (zece minute) din patru linguri de tarate de grau si doua linguri de pulbere de obligeana la un litru de apa clocotita. Se strecoara si se adauga in cada cu apa calda. Se sta in baie zece minute, rastimp in care se maseaza usor muschii. (Dana I., Iasi)

Remedii naturiste nr. 7 (99); Foto: unica.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa