Transpiratia excesiva, o problema 100% rezolvabila

 
Transpiratia excesiva, o problema 100% rezolvabila

Unul dintre inconvenientele sezonului cald este, fara indoiala, hipersudoratia. Cateva minute petrecute in trafic in autobuzul aglomerat sau deplasarea pe jos in ritm mai alert sub arsita soarelui sunt suficiente pentru ca apa sa tasneasca prin toti porii... Pentru ca acest fenomen fiziologic sa nu devina un adevarat handicap social, puteti apela la solutiile urmatoare.

Isopul si rozmarinul au efect bun

Se ia o mana de frunze de isop si una de frunze de rozmarin, se baga intr-un saculet si se lasa in apa fierbinte, la infuzat, cateva minute. Cu lichidul acesta m-am spalat bine la subrat si am repetat procedura, reincalzind apa, in fiecare zi, dimineata si seara. Dupa cateva saptamani, problema era rezolvata. (Ana-Maria C., Craiova)


Ceai util femeilor la menopauza

Se face un amestec din 20 g salvie, 10 g cretisoara, 30 g coada-calului, 10 g lavanda. Se pune o lingurita de plamada in 250 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze circa trei minute, apoi se strecoara. Se consuma doua cani de ceai, una dimineata, inainte de masa, alta seara, inainte de culcare. (Violeta I., Ploiesti)


Baile cu ceai negru nu dau gres

Decoctul se obtine din cinci linguri de ceai negru la doi litri de apa. Se fierbe cateva minute, apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se fac bai de picioare de cate 30 de minute, in fiecare seara. (Dorin M., Covasna)


„Am folosit cu succes infuzia de busuioc“

Ceaiul se obtine din zece frunze proaspete, care se infuzeaza un sfert de ora in 250 ml apa clocotita. Se strecoara si consuma rece sau caldut. (Ana P., Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 7 (99); Foto: web-romania.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa