Diminuati tensiunea la nivelul sanilor

 
Diminuati tensiunea la nivelul sanilor

Cu o saptamana (uneori chiar si doua) inainte de instalarea menstruatiei, sanii sufera modificari dintre cele mai suparatoare (isi maresc volumul, devin durerosi la atingere, fierbinti...), constituind un important motiv de disconfort. Cel mai frecvent se confrunta cu aceasta tulburare tinerele, o data cu inaintarea in varsta si mai ales dupa prima sarcina manifestarea ameliorandu-se notabil. Se pare ca de vina este o dereglare hormonala.


Alegeti remediul care vi se potriveste:

Phytolaca 9CH, cand congestia este prezenta in perioada a doua a ciclului.
Bryonia 9CH, daca senzatia de sani fierbinti si inflamati se usureaza cu ajutorul compreselor cu apa rece, iar orice miscare sporeste durerea.
Posologie: Cate cinci granule, de trei sau patru ori pe zi.
• Remediu universal: Folliculinum 15CH. Luati cate o doza in a 19-a si a 20-a zi a ciclului in prima luna, apoi o singura doza, in a 19-a zi a urmatoarelor cicluri, pana la disparitia disconfortului.


Un plus de eficienta

Cataplasme cu brusture. Amestecati 100 g terci din radacini proaspete de brusture, 100 g miere, 100 ml ulei de ricin si sucul de la doua lamai. Intindeti pasta pe doua prosopele, pe care le aplicati pe sanii inflamati; lasati cataplasmele toata noaptea. Urmati tratamentul doua saptamani, faceti pauza zece zile, apoi puteti repeta.

Ceai complex. Puneti la fiert in 600 ml apa, la foc mic, doua linguri de radacina de tataneasa maruntita. Dupa un sfert de ora adaugati in fiertura o lingurita de frunze de nuc, o lingurita de coada-soricelului, o lingurita de musetel si o jumatate de lingurita de rostopasca. Lasati la infuzat zece minute. Beti o ceasca seara si una dimineata, cu o ora inainte de mese. Plantele care au ramas dupa strecurare se pot folosi sub forma de cataplasme.


Atentie la hormonii diluati!

Folliculinum, Luteo stimuline hypophysaire sau Luteinum sunt numai cateva dintre remediile homeo obtinute prin diluarea si dinamizarea hormonilor naturali, indicate in vederea corectarii tulburarilor premenopauza. E bine de stiut ca astfel de granule trebuie prescrise cu precautie, in deplina cunoastere a profilului fiziologic hormonal al pacientei. Ca sa intelegeti mai bine, iata un exemplu: administrarea continua si fara justificare a remediului Folliculinum mai concentrat poate provoca inflamarea dureroasa a sanilor; in schimb, dilutiile inalte ale aceleiasi substante au efect regulator in starile de hipersecretie de estrogen.

Consultarea unui practician experimentat se justifica mai mult ca oricand in asemenea cazuri, deoarece modalitatea de actiune a hormonilor in homeopatie ramane necunoscuta.

Medicina naturista nr. 9 (169); Foto: csid.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa