Preparati-va singure produse cosmetice naturale

 
Metode de preparare a produselor cosmetice naturale

Cu eforturi si cheltuieli minime, va puteti transforma temporar bucataria intr-un adevarat laborator de produse cosmetice de cea mai buna calitate. Va asiguram ca nu aveti altceva de facut decat sa va procurati cele necesare din natura sau de la magazinele care comercializeaza plante medicinale si sa respectati intocmai retetele pe care vi le oferim cu tot dragul. Rezultatele va vor surprinde in mod placut.

Multe probleme ce prejudiciaza estetica corpului fie ca se manifesta la nivelul fetei, fie al bustului sau membrelor inferioare, pot fi lesne corectate fara a apela la ajutorul cosmeticienelor sau al formulelor de ingrijire a pielii, pe cat de laudate, pe atat de piperate ca si nu intotdeauna cu rezultate sigure. Urmatoarele exemple va vor convinge de calitatile nebanuite pe care vegetalele le pot avea in redobandirea frumusetii trupului.


Veniti de hac cearcanelor si retentiei de apa in tesuturi

Mai ales femeile trecute de prima tinerete se confrunta cu aparitia cearcanelor si cu problema retentiei de apa in tesuturi. Cauza principala o reprezinta perturbarea echilibrului glandular, dar de vina poate fi si functionarea deficitara a rinichilor.

Cu ajutorul tincturii de ienupar, situatia se poate ameliora considerabil. Planta reprezinta unul dintre cele mai puternice depurative naturale. Extractul se obtine destul de simplu, prin macerarea a 100 g boabe maruntite intr-o jumatate de litru de alcool de 70°, intr-un vas inchis ermetic, pentru 10 zile. Dupa acest interval, se filtreaza lichidul, care se trece apoi intr-o sticluta inchisa la culoare. Se ia cate o lingurita de tinctura, diluata in prealabil intr-o jumatate de pahar cu apa, de patru ori pe zi. Efectele benefice se observa dupa numai patru zile de tratament. Pe langa reducerea cearcanelor si eliminarea apei de la nivelul membrelor inferioare, tinctura de ienupar va poate ajuta sa mai scapati de kilogramele in plus. Cura dureaza 12 zile, urmata de minimum o saptamana de pauza, dupa care se poate relua.


Estompati celulita si vergeturile

Pe langa adoptarea unei alimentatii sanatoase (bogata in legume si fructe, cu cat mai putine grasimi animale), evitarea sedentarismului, a pozitiilor statice si renuntarea la fumat, practicarea automasajului pe zonele afectate, folosind o crema 100% naturala, contribuie enorm la redobandirea aspectului normal al pielii, la reducerea semnificativa a celulitei si vergeturilor.

Unguent pe baza de iedera si coada calului. Topiti un pachet de unt la foc mic, iar atunci cand incepe sa fiarba, adaugati doua linguri de pulbere de frunze de iedera si doua linguri de pulbere de coada-calului. Omogenizati amestecul. Lasati compozitia sa se raceasca pana la o temperatura suportabila, moment in care strecurati prin presare (printr-un tifon). Unguentul obtinut il puneti intr-un borcan, care se pastreaza la rece. Faceti zilnic minimum un sfert de ora de masaj energic (frictionari, rulari, ciupiri usoare ale pielii), pe zonele afectate.


Solutii blande pentru orice problema a tenului

Pielea fetei reprezinta, daca vreti, cartea de vizita a fiecarei femei. Din pacate, tenul este supus in permanenta aproape agresiunilor externe de tot felul (noxe atmosferice, soare, vant, frig, ploaie etc), caci, spre deosebire de alte zone ale corpului, nu este niciodata acoperit.
  • Exces de sebum sau, din contra, uscaciune exagerata, riduri. Acestea ar fi problemele care stirbesc in cele mai multe cazuri din farmecul chipului. Pentru a le combate, natura ne pune la dispozitie o planta extraordinara: panseluta salbatica (Viola tricolor). Are o excelenta actiune detoxifianta si reparatorie. Se lasa peste noapte trei-patru linguri de materie vegetala la macerat intr-o jumatate de litru de apa rece. A doua zi se filtreaza lichidul si se pune deoparte. Planta ramasa se pune intr-un ibric si se adauga o jumatate de litru de apa clocotita. Se continua fierberea, la foc mic, cinci minute, apoi se lasa decoctul sa se raceasca. In final se amesteca cele doua extracte. Se bea intreaga cantitate de ceai pe parcursul unei zile. Tratamentul se urmeaza o luna. Tenul va deveni mai luminos, mai elastic si mult mai neted.
  • Daca suferiti de acnee rebela, faceti un amestec in parti egale din frunze de marul-lupului si radacina de tataneasa, ambele macinate cat mai fin. Puneti patru linguri de pudra vegetala intr-un vas ceramic curat. Adaugati cate un strop de apa calduta, amestecand incontinuu energic, cu o lingura de lemn, pana obtineti o pasta omogena, de consistenta smantanii. Intindeti produsul rezultat pe bucati de tifon steril, apoi aplicati-le pe zonele cu eruptii. Repetati procedura zilnic, pana la vindecare.
  • Daca aveti porii epidermei fetei prea dilatati, aflati ca otetul de salvie are un senzational efect astringent. Intr-un litru de otet de mere puneti 100 g miere si 150 g frunze de salvie maruntite. Lasati la macerat doua saptamani, amestecand din cand in cand, apoi strecurati. Curatati tenul, dimineata si seara, cu un tampon de vata imbibat in otet de salvie. Tratamentul se urmeaza circa o luna.
  • Pentru prevenirea aparitiei ridurilor si chiar pentru estomparea celor existente, urmati o cura cu ulei de catina (se poate procura de la plafar). Planta contine cantitati importante de vitamina E, ajuta la mentinerea supletii tenului si favorizeaza primenirea epidermei la nivel celular. Luati cate 30-50 de picaturi de trei ori pe zi, in cure de minimum o luna.
  • Pentru reintinerirea pielii fetei, este utila pulberea de lemn-dulce. Se iau capsule cu radacina sub forma de pulbere, de trei-patru ori pe zi. O etapa de cura dureaza 20 de zile, urmata de 10 zile de pauza, dupa care terapia se poate relua.
Retetele sunt preluate de pe blog.mamicamea.ro, daca vreti mai multe detalii puteti sa le gasiti pe blog.


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa