Retete de succes pentru combaterea raguselii

 
Remedii naturiste impotriva raguselii

Acest simptom, intalnit negresit in caz de raceli, amigdalite, cand mananci inghetata sau bei sucuri foarte reci, ori chiar si dupa ce ti-ai „incercat“ vocea ca sa te faci mai bine inteles de catre copiii neastamparati, se vindeca in numai cateva ore cu unul dintre remediile urmatoare, transmise din mosi-stramosi si pe care nu ezit sa le pun in aplicare ori de cate ori este cazul:
  • Intr-o cana de lapte dulce se adauga o mana de flori de tei. Se lasa pe foc foarte mic, avand grija mare sa nu dea pe dinafara vasului, pana ce cantitatea de lichid scade la jumatate, apoi se acopera ibricul si se lasa fiertura sa se raceasca. Se strecoara si se bea caldut, indulcit cu miere de tei.
  • Intr-o cana de lapte proaspat se pune o bucata de unt, cam cat o nuca, si se asaza pe foc. Cand untul s-a topit, se adauga o lingura de miere poliflora, se amesteca bine, pana ce se dizolva. Decoctul se bea cald, in mai multe reprize.
  • Se scobeste o ridiche neagra generoasa, astfel incat sa ramana numai peretii, grosi de cel putin jumatate de centimetru. Se toarna in gaura formata miere si se lasa la intuneric (se acopera cu o oala). Dupa cateva ore, se formeaza un sirop, din care se bea de mai multe ori pe zi. Dupa ce se ispraveste toata cantitatea, se mai completeaza cu miere si tot asa de pana la cinci ori. (M. G., Ploiesti)
Remedii naturiste nr. 9 (101); Foto: americanhealthjournal.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa