Colostru pulbere - informatii generale

 
Informatii generale despre pulberea de colostru

Denumire comuna

Colostru bovin hiperimun, lapte colostral, corasla.


Sumar clinic

Colostru de bovine este laptele de vaca secretat in primele zile dupa fatare. Este bogat in imunoglobuline, factori de crestere, citokine si asigura protectie noului nascut. Colostru de bovine este folosit ca un supliment alimentar pentru a trata diareea, infectiile, colita sau ca si aport energetic. Studiile in vitro sugereaza ca colostru de bovine are proprietati antiinflamatorii si chemopreventive. Rezultatele din studiile clinice indica faptul ca colostrul bovin, pregatit prin imunizarea vacilor cu agentul cauzal inainte de fatare, este eficace in tratarea diareei cauzate de rotavirus, de Escherichia Coli si de Cryptosporidium parvum.


Origine si mod de obtinere

Naturala, colostrul fiind colectat din ferme autorizate sanitar-veterinar, de la animale sanatoase, din prima si a doua mulsoare imediat dupa fatare.


Compozitie

Continut ridicat de proteine (peste 60%), bogat in anticorpi (peste 80% din totalul de proteine), vitamine si minerale, factori de crestere, cazeina si lactalbumina, sarac in lactoza.


Contraindicatii

Nu au fost descoperite pana in prezent efecte secundare ale acestui produs. Totusi, nu este recomandat persoanelor care prezinta intoleranta la lactoza.


Actiune demonstrata stiintific

Datorita continutului ridicat de imunoglobuline (peste 80% din totalul de proteine), colostrul bovin intervine in stimularea sistemului imunitar si sustine actiunea acestuia in identificarea si neutralizarea agentilor patogeni. Numeroase studii au confirmat efectul benefic al acestui produs in cazul diareei induse de actiunea anumitor microorganisme (rotavirus, C. parum, E. coli).


Principalele actiuni

  • antimicrobian
  • antifungic
  • imunostimulator
  • scurteaza timpul de vindecare a ranilor
  • ajuta la o mai buna functionare a sistemului nervos
  • intervine in incetinirea procesului de imbatranire
  • stimuleaza apetitul
Foto: tlc.howstuffworks.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa