Masajul facial - beneficii, tehnici de masaj

 
Informatii utile despre masajul facial

Daca nu l-ai incercat pana acum, e momentul sa o faci! Descopera efectele benefice pe care le are aceasta tehnica asupra tenul tau, dar si pentru starea de bine pe care ti-o confera!

Cu siguranta ai incercat diferite tipuri de masaj corporal, de la cel de relaxare, la cel anticelulitic sau limfatic. Dar si tenul tau are nevoie de asemenea momente de rasfat si relaxare. Iti vom dezvalui cateva ponturi pentru a putea realiza masajul la tine acasa, ori de cate ori simti nevoia. De asemenea, poti merge si la un salon cosmetic unde masajul facial va fi insotit si de cel al gatului si decolteului, ba chiar si al scalpului.


Beneficiile masajului facial

In primul rand are efect de calmare si detensionare la nivelul fetei si nu numai. Practicat in mod regulat, adica de cel putin trei ori pe saptamana, ofera elasticitate si suplete tenului, imbunatateste circulatia sanguina la nivelul fetei si elimina toxinele, intareste musculatura si ajuta la ridicarea pometilor (acolo unde este cazul), reduce ridurile (in special cele de expresie) si ajuta la detensionarea intregului organism. Este eficient in calmarea migrenelor, mai ales daca este combinat cu tehnici de presopunctura.


De ce produse ai nevoie

Prima conditie inaintea inceperii masajului este demachierea cu produse speciale. Daca ai tenul cu probleme (acnee), masajul facial nu este recomandat. Pentru celelalte tipuri de ten, insa, masajul facial chiar face minuni. Ai nevoie de o crema speciala de masaj sau una puternic hidratanta. De asemenea, poti folosi diverse uleiuri, de la banalul ulei de masline, pana la uleiuri mai pretioase, cum ar fi uleiul de argan sau cel de lavanda sau de migdale dulci.


Tehnici de masaj facial

Maseaza-ti palmele pentru a le incalzi. Masajul se realizeaza cu miscari blande, usoare, pornind de jos in sus, si in sensul acelor de ceasornic. Se incepe cu mangaierea fetei, cu ajutorul degetelor sau cu palma deschisa. Apoi, cu buricele degetelor se fac miscari scurte si dese, ca si cand ai scrie la tastatura computerului. Pentru stimularea circulatiei sanguine se poate ciupi pielea, prin miscari scurte si repetate, prin prinderea pielii intre degetul mare si aratator. Masajul ochilor si al fruntii se realizeaza simultan, cu ambele maini, urmand conturul ochilor, apoi pe deasupra sprancenelor, de jos in sus. Nu uita sa masezi si gatul si decolteul, de jos in sus, spre fata. O sedinta de masaj facial trebuie sa dureze intre zece si cinsprezece minute. La final, poti aplica un gel racoritor pe baza de aloe vera sau o masca de tratament pe baza de ingrediente naturale.

Blu; foto: terapianaturala.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa