Sanatate feminina

 
Sfaturi si recomandari pentru sanatatea la femei

Dermato-cosmeticele sunt recomandate de catre specialistii in domeniu pentru orice tip de ten, chiar si cel sensibil, intolerant, datorita faptului ca sunt hipoalergenice si testate sub control dermatologic.

Orice recomandare incepe cu o dermoanaliza care presupune diagnosticarea tipului de ten pentru a-l incadra, intr-o tipologie si a-i identifica problematicele atunci cand este cazul. Astfel, in functie de tipul de ten (ten gras, ten uscat, ten normal-mixt) si a problematicilor sale (ten tern, riduri, trasaturi lasate, cearcane, pori dilatati, cosuri, puncte negre) se recomanda, un produs de ingrijire adecvat.


Este suficient sa folosim un singur produs pentru a trata o anumita problema?

Intotdeauna conteaza foarte mult despre ce problema este vorba, dar, in general, tratarea unei probleme si, mai ales, mentinerea rezultatelor obtinute dupa utilizarea indelungata a unui produs, necesita o rutina de ingrijire. 0 rutina completa are trei etape esentiale: curatare, fortifiere si ingrijire specifica. Nu trebuie uitat insa si machiajul, pacientii care folosesc fond de ten trebuie sa aleaga un produs dermato-cosmetic in concordanta cu tipul lor de ten.


Ce produs dermato-cosmetic nu trebuie sa lipseasca din trusa fiecarei femei?

Produsul indispensabil pentru o femeie indiferent de locul in care se afla (acasa, la birou, in vacanta) poate fi cu usurinta apa termala datorita multiplelor beneficii: calmare, improspatare, hidratare, regenerare, fortifiere si, nu in ultimul rand, fixarea machiajului.


Un nou concept asociat procesului de imbatranire a pielii: „varsta biologica“

Odata cu inaintarea in varsta, organismul sufera procesul de imbatranire, iar pielea este organul care exprima cel mai bine acest proces. „Varsta biologica“ reprezinta un cumul de factori ce reflecta gradul de imbatranire al pielii. Mai exact, datorita acestei „varste biologice“, doi pacienti de aceeasi varsta pot arata foarte diferit. Aceasta „varsta biologica“ este influentata de modul de ingrijire al pielii inca din tinerete, dar si de factori precum: raport activitate/oboseala, particularitati alimentare, activitatea fizica. Indiferent de „varsta biologica“ a pacientului, rutina de ingrijire trebuie adaptata la semnele de imbatranire corespunzatoare fiecarei etape: 30+ (aparitia celor trei tipuri de riduri: embrionare, imprimate si reversibile), 40+ (riduri profunde, pierderea fermitatii) sau 50+ (lasarea conturului fetei, pierderea densitatii manifestate la menopauza).


De ce este important sa avem o rutina completa de ingrijire antirid?

Din pacate, procesul de imbatranire nu este complet reversibil, dar cu o ingrijire adecvata inca de la primele semne se poate incetini vizibil acest proces al pielii. Exista cateva reguli simple care ofera rezultate evidente si de lunga durata: o alimentatie sanatoasa, hidratare adecvata, miscare in mod regulat, renuntare la fumat (daca este cazul), evitarea expunerii la soare fara protectie. La fel de importanta in reducerea ridurilor este si ingrijirea pielii. Pentru rezultate optime este recomandat sa se foloseasca produse adecvate fiecarei zone a fetei: crema antirid de fata si crema antirid pentru conturul ochilor, de doua ori pe zi.

Blu; foto: solutii-naturale.blogspot.com


Ultimele articole din categoria: Sanatate feminina





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa