Antireumatice vegetale

 

Retete naturista contra reumatismului

Celor cu varste mai inaintate, care stiu ce inseamna durerile reumatice, as vrea sa le ofer doua retete, care mie personal mi-au fost de mare folos. De ani buni, durerile de articulatii, care atata ma chinuiau inainte vreme, s-au mai alinat si ma simt mult mai bine. Ori de cate ori aud la radio ca se schimba vremea si stiu ca au sa ma cuprinda iarasi crizele reumatismale, apelez la urmatoarele leacuri:

1. Se amesteca 10 g flori de soc, 10 g flori de albastrele, 40 g flori de galbenele, 15 g radacina de brusture si 15 g radacina de pir. Se ia o lingura din aceasta plamada vegetala si se lasa intr-o cana cu apa clocotita, sa se infuzeze timp de un sfert de ceas, apoi se strecoara. Se beau doua doze de ceai pe zi, una dimineata, pe stomacul gol, alta seara, inainte de culcare. Va da si un somn linistit si garantat nu veti mai avea necazuri din pricina durerilor de oase si incheieturi.

2. Al doilea preparat este obtinut din hrean. Radacinile, spalate bine, se dau pe razatoarea mica si se pun intr-o carpa. Se asaza apoi pe articulatia imobilizata de reumatism. (Eufrosina M., Brasov)

Remedii naturiste nr. 1 (105); foto: ziarulring.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa