Aromaterapia

 
Despre aromaterapie

Aromaterapia este metoda de relaxare dar si de tratament folosita inca de pe vremea vechilor egipteni. Sa-i redescoperim puterile vindecatoare!

Aromaterapia este o ramura a fitoterapiei care foloseste esentele aromatice volatile provenite din unele plante, in scop de restabilire a starii de sanatate, folosind diferite cai: interna, sub forma de bai, inhalatii, pe cale cutanata prin masaj etc.

Uleiurile esentiale se gasesc in plante si sunt extrase din frunze, flori, radacini, scoarta, rasini, coji de fructe. Uleiurile esentiale sunt folosite inca din anul 4500 i.Hr, cand egiptenii au creat parfumuri si leacuri din ele. In secolul al XVIII-lea, uleiurile volatile erau utilizate pe scara larga in practica medicala. Aromaterapia moderna a aparut odata cu lucrarile chimistului francez Rene Maurice Gattefosse, care in anii 20 a descoperit proprietatile vindecatoare ale uleiului de levantica.

Aromaterapia ajuta la diminuarea anxietatii. In plus, aromaterapia poate fi combinata cu , pentru sporirea efectelor sale benefice asupra anxietatii si a starii de spirit a pacientilor. Uleiul esential de lavanda, asociat cu masajul, poate fi un tratament eficient impotriva insomniei usoare.


Beneficiile uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale includ relaxante musculare (maghiran si piper negru), tonice digestive (nucsoara si menta), stimulatorii ale circulatiei (rozmarin si busuioc). Multe uleiuri repara celulele lezate (levantica si helichrysum), iar altele ajuta la detoxifiere (grapefruit si ienupar). Exista cateva uleiuri esentiale care sporesc imunitatea, ajutand corpul sa se vindece singur. Aceste uleiuri pot stimula productia de celule albe.


Cere sfatul unui specialist

Un aromaterapeut iti va pune intrebari despre sanatate, nivelul de stres si starea de spirit. El va trebui sa afle ce alte remedii folosesti, deoarece efectul unor medicamente, in special al celor homeopate, poate fi modificat de mirosul puternic al uleiurilor de aromaterapie. Cea mai obisnuita metoda de administrare a tratamentului este masajul. Dupa masaj specialistul iti poate sugera sa nu faci baie cateva ore. Este posibil sa-ti dea uleiuri de utilizat acasa.


Cum alegi uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale cele mai bune se comercializeaza in sticlute de culoare inchisa si sunt obtinute prin distilarea vaporilor sau prin extragerea de plante naturale, organice. Eticheta trebuie sa contina denumirea latina a plantei, modul de utilizare si mentiunea natural sau pur.

• Apivita ulei esential eucalipt 10 ml: 39,90 lei
• Apivita ulei natural de migdale 100 ml: 42,90 lei;
• Melvita ulei cu efect satinat 100 ml: 97,05 lei;
• L'Occitane roll on lavanda efect relaxant 10 ml: 69 lei;
• L'Occitane gel de corp si masaj extract de lavanda 200 ml: 119 lei.

Produsele de mai sus le puteti cumpara din farmaciile Sensiblu (in timp, preturile pot suferi modificari!)

Blu; foto: acu-clinique.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa