Esofagita cronica: cauze, simptome, remedii naturiste

 
Informatii despre esofagita cronica

Printre afectiunile care se manifesta cu predilectie in anotimpul rece se numara si esofagitele. Inflamatia tubului digestiv cuprins intre faringe si stomac este consecinta agresarii mucoasei locale de catre sucurile digestive acide, ca urmare a disfunctiei sfincterului numit cardia (ce impiedica in mod normal refluxul gastric), asociata sau nu cu o hernie hiatala. Simptomele caracteristice includ senzatia de arsura in piept, numita pirozis si regurgitatiile acre. Tratamentul naturist, regimul alimentar adecvat si un mod de viata rational duc la remisia bolii.

„Decoctul de cerentel ma ajuta foarte mult“

Ceaiul se obtine din doua lingurite de planta uscata la 300 ml apa. Se fierbe amestecul cinci minute, apoi se strecoara. Se beau doua doze de decoct pe zi, dupa pranz si cina. (Ioan R., Lugoj)


Tinctura de ghimbir face minuni

Personal o cumpar de la plafar sau farmacie. Mi se pare mai comod si mai sigur decat sa o prepar in casa. Doza pe care o iau zilnic, timp de cateva saptamani, pana scap de belea, este de 20 de picaturi dizolvate intr-un pahar cu apa, de trei ori pe zi.

Dieta nu este foarte restrictiva. Eu consider regimul mai degraba unul sanatos decat unul curativ: nu mananc grasimi, dulciuri, alimente care fermenteaza si cresc aciditatea gastrica, nu beau alcool, dar beau multe lichide alcaline, cum este zeama de morcovi. Doua saptamani de tratament sunt de obicei suficiente. (Dorina P., Bucuresti)


Retete cu eficacitate garantata

Se face un amestec in parti egale din flori de musetel, frunze de menta si iarba de tintaura. Se toarna peste o lingura de plamada o cana cu apa clocotita. Se lasa cateva minute in vasul acoperit, apoi se strecoara. Se beau doua sau trei doze pe zi.

Pentru a doua formula, amestecati cate 40 g flori de musetel si parti aeriene de roinita, plus 20 g seminte de anason si 10 g seminte de chimen. Se infuzeaza pret de un sfert de ora o lingura de plamada intr-o cana de apa clocotita. Se strecoara si se beau doua-trei doze pe zi. (Mihaela F., Brasov)


Ceaiul de roinita „stinge“ focul

Se prepara din doua-trei grame de frunze uscate, care se pun la infuzat intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa cinci minute, apoi se strecoara. Se beau doua cani pe zi. (Marioara D., Suceava)

Remedii naturiste nr. 1 (105); foto: sanatate.bzi.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa