Ginkgo biloba - calitati terapeutice, remedii naturiste

 
Informatii despre ginkgo biloba

Medicina traditionala chinezeasca utilizeaza remediile din Ginkgo biloba de aproape cinci mii de ani (arborele era considerat atat de pretios, incat imparatii il cultivau in secret, in spatele zidurilor palatelor). Astazi, stiinta a dovedit ca intr-adevar are multe calitati terapeutice, in special in sfera tulburarilor circulatorii si a bolilor asociate cu acestea.

Extractul este excelent contra arteritei

Am luat cate 30 de picaturi de trei ori pe zi, cu zece minute inainte de mese, intr-o cura de patru saptamani, pe care am repetat-o de mai multe ori pe parcursul unui an. Cand am mers la control, specialistul m-a felicitat, caci starea mea de sanatate era mult imbunatatita. Sunt convins ca acest fapt se datoreaza si extractului. Remediul favorizeaza circulatia la nivelul arterelor mici si a capilarelor, precum si scaderea vascozitatii sangelui, datorita efectului antiagregant plachetar. (Dumitru M., Suceava)


Intarziati efectele inaintarii in varsta

Eficienta remediilor obtinute din ginkgo s-a demonstrat in boli greu sau imposibil de tratat prin alte mijloace terapeutice. Asa este cazul temutei maladii Alzheimer, al retinopatiei diabetice, tulburarilor circulatorii periferice, al unor dereglari senzoriale vertij, tinitus - asa-numitele tiuituri in urechi). Mai dau rezultate bune in astmul bronsic, in aritmii cardiace, in cardiopatia ischemica sau in ameliorarea sechelelor post-infarct miocardic acut ori dupa un infarct cerebral.

Nu numai in scop curativ, ci si profilactic, extractul din frunzele de ginkgo isi gaseste o larga utilizare. Este indicat in intarzierea procesului de imbatranire celulara, in impiedicarea scaderii capacitatii de memorare afectata de varsta sau de diverse afectiuni neuropsihice, in mentinerea normala a procesului de concentrare a atentiei, in prevenirea aparitiei tulburarilor senzoriale (de auz, de vaz). Fara sa exagerez cu nimic, as spune ca ginkgo si senilitatea se afla pe pozitii ireconciliabile. (Dr. Serban IONESCU, Bucuresti)


Energie fizica si mentala superioara

Dupa trei luni de tratament cu ginkgo, asociat cu multivitamine, starea mea mentala s-a imbunatatit enorm. Gandurile au mai multa claritate, senzatie pe care nu am mai avut-o de cativa ani, am mai multa energie si nu mai sunt obsedata ca mintea o s-o ia razna. (Amalia B., lasi)


Proprietati exceptionale

In Europa, tari ca Germania si Franta cultiva ginkgo in scopuri medicinale (extractele sunt prescrise frecvent de catre doctori). La nemti, de pilda, planta este autorizata pentru tratamentul multor suferinte cerebrale, de la tiuituri in urechi (tinitus), pana la deficiente de memorie, de la anxietate si ameteli, pana la dureri de cap si stari de nervozitate. De asemenea, este intrebuintata frecvent in tulburarile circulatorii.

Principala proprietate a acestui remediu milenar este capacitatea de a imbunatati circulatia catre toate regiunile corpului, inclusiv a creierului, fapt considerat cheia beneficiilor pe care le aduce pacientilor cu Alzheimer sau celor care au suferit un atac cerebral. (Prin cresterea volumului sanguin, se furnizeaza mai lesne nutrimente esentiale organelor sau tesuturilor lezate.) De asemenea, ginkgo are o actiune favorabila asupra vaselor de sange si previne infarctul miocardic sau problemele circulatorii. Nu in ultimul rand, este o vegetala bogata in antioxidanti - substante ce lupta impotriva radicalilor liberi, care determina degenerari celulare. Milioane de persoane din intreaga lume au descoperit puternicele beneficii aduse de ginkgo in ameliorarea numeroaselor deficiente legate de imbatranire. Marile laboratoare farmaceutice si-au indreptat atentia asupra vechiului remediu, unul dintre cele mai vandute la ora actuala.

Ginkgo poate fi luat sub forma de capsule, 120-240 mg pe zi dintr-un extract standardizat, fiind doza recomandata de majoritatea expertilor. 40 mg de trei ori pe zi este o cantitate considerata rezonabila. Din tinctura se iau cate l0-15 picaturi pe zi, in mai multe reprize. (Vlad M., Bucuresti)

Remedii naturiste n. 1 (105); foto: xingshenzhuang.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa