Aquagym, un sport distractiv pentru silueta ta

 
Informatii despre aquagym

Aquagym-ul reprezinta o serie de exercitii care se realizeaza in apa, de preferat intr-un bazin de inot. Nu este nevoie sa stii sa inoti, apa trebuie sa-ti ajunga pana la nivelul pieptului. Pe langa faptul ca este o activitate fizica extrem de placuta, care, desi te solicita fizic, nu resimti oboseala, aquagym-ul are nenumarate beneficii pentru sanatate.

Exercitiile in apa scad tensiunea arteriala, reduc grasimea din corp cu pana la 25% (prin efectul de masaj al apei), tonifica musculatura (muschii se dezvolta in lungime, nu in volum), ofera o mai buna oxigenare a tesutului muscular, ajuta la cresterea metabolismului, revitalizeaza si confera o stare generala de bine. Exercitiile de aerobic in apa sunt mai usor de facut, iar articulatiile si tendoanele sunt complet protejate pentru ca forta gravitationala este mai mica in apa decat pe uscat. Si in plus, nu transpiri! Poate nu te gandeai la acest lucru, dar exercitiile efectuate in apa ajuta si la cresterea... fortei. Aceasta deoarece rezistenta apei este de circa 12 ori mai mare decat cea a aerului, iar acest tip de exercitii solicita toate grupele musculare si lucreaza intens toate partile corpului.

Un alt mare avantaj al acestui sport este ca poate fi practicat de oricine, la orice varsta, fiind recomandat mai ales femeilor gravide pana in luna a opta. Exercitiile de aquagym se fac sub supravegherea instructorului.

Si o veste excelenta: 40 de minute de aquagym sunt echivalentul a 120 minute de aerobic la sol, timp in care se consuma 600-800 calorii! Te-am convins? Intereseaza-te unde poti face aquagym in orasul tau!

Blu; foto: linternaute.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa