Beneficiile salinelor. Ce saline avem in Romania?

 

Speleoterapia se refera la utilizarea minelor de sare in scop terapeutic si este utilizata pentru efectele benefice in sindromul bronho-obstructiv si refacerea tonusului sistemului neuro-vegetativ. Tara noastra dispune de nenumarate saline ce s-au deschis si spre a fi vizitate si a oferi celor doritori conditiile potrivite pentru a urma un tratament sau pur si simplu pentru a se relaxa.


De ce este benefica salina?

Afectiuni ce pot fi tratate: astmul bronsic, bronsita cronica, rinita si sinuzita cronica, emfizemul pulmonar obstructiv, silicoza, bisinoza, bronsiectazia, infectiile respiratorii repetate (angine, faringite, traheobronsite, pneumonii etc). Tratamentul de speleoterapie si climatoterapie dureaza de 18 zile. Iata cateva sugestii de saline unde ai putea sa mergi in primavara aceasta:

Salina Slanic Prahova. Ofera conditii naturale de exceptie prin microclimatul sau bogat in aerosoli. In subteran este amenajat si un sanatoriu pentru bolnavii astmatici carora li se asigura asistenta medicala de specialitate. In alte camere sunt amenajate terenuri de fotbal si handbal, pista de alergari.

Salina Turda. Se gaseste in zona Durgau-Valea Sarata din Turda si este poate cea mai spectaculoasa din tara noastra si din Europa! Ce gasesti aici? Lift panoramic, teren de minigolf, piste de bowling, loc de joaca pentru copii, lac subteran pe care se pot face plimbari cu barca, (preturile sunt accesibile, 15 lei/zi/adult, 8 lei/zi/copii peste 6 ani).


Despre salina artificiala

Exista, de asemenea, saline artificiale amenajate in apartamente sau case, cu sare naturala, adusa de la salinele din Slanic Prahova sau Targu Ocna. Au aceleasi efecte benefice si sunt recomandate celor care sufera de claustrofobie si nu pot intra in subteran. 0 sedinta intr-o astfel de salina dureaza 30 minute.

Blu. Foto: www.ghiduri-turistice.info


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa