Terapie pentru par

 
Sfaturi si recomandari pentru sanatatea parului

Cu trucurile pe care ti le dezvaluim, vei avea un par sanatos si stralucitor tot timpul!

Prima operatiune este tunderea varfurilor. Aici te sfatuim sa apelezi la un specialist, el va sti exact cat sa taie din varfuri pentru a indeparta portiunea degradata. Nu este nevoie de o schimbare radicala, cativa centimetri in minus din lungimea parului ii vor da un aspect mai ingrijit.


Spa pentru podoaba capilara

Iti recomandam un tratament excelent pentru par: uleiul cald! Actioneaza benefic asupra structurii firului de par, hranindu-l si intarindu-l. Poti folosi banalul ulei de masline, dar si uleiuri speciale - argan, jojoba, rozmarin, lavanda sau cimbru. Se pune intr-un vas cu apa calda recipientul de ulei, se lasa cateva minute, apoi se aplica pe par, de la radacina spre varfuri. Se acopera parul cu un prosop sau cu o casca de dus si se lasa sa actioneze 15 minute. Se samponeaza apoi parul de doua-trei ori. Pentru stralucire, adauga in apa in care clatesti parul putina zeama de lamaie sau otet.


Formule speciale de ingrijire

Alege mai ales iarna o gama de ingrijire a parului imbogatita cu ingrediente speciale care sa ajute firul de par sa-si recapete vigoarea si stralucirea — extracte de fructe, miere si uleiuri nutritive. Dupa samponare foloseste si un balsam din aceeasi gama. O data pe saptamana rasfata parul cu o masca de tratament.


Uscarea parului

Din cand in cand incearca sa lasi parul sa se usuce natural, fara a-l mai agresa cu aerul fierbinte al uscatorului. Daca chiar nu ai de ales, foloseste uscatorul, dar tine-l mai departe de par (cel putin 15-20 cm). Foloseste temperatura cea mai mica, uscarea la temperaturi mari degradeaza parul.

Daca folosesti placa pentru indreptat parul sau ondulatorul de par, aplica produse speciale care protejeaza parul de caldura (spray-uri, spume, geluri).


Produse utile

1. MELVITA Capiforce Masca de par cu miere 125 ml (86 lei).

2. L'ERBOLARIO Ulei de argan pentru par 100 ml (119 lei).

3. APIVITA Propoline Sampon revitalizant 250 ml (45,50 lei).

4. 0 L'OCCITANE Balsam cu efect reparator pentru par uscat si deteriorat 250 ml (68 lei).

5. BIOSILK Thermal Shield 350 ml (82,90 lei).

6. HERBOSOPHY Sampon extract chinina impotriva caderii parului 250 ml (15,90 lei).

7. DOPPELHERZ Substante vitale pentru par 30 cpr. x 2 buc. (45,99 lei).

Produsele de mai sus le puteti cumpara din farmaciile Sensiblu (in timp, preturile pot suferi modificari).

Blu; foto: imagineamea.info


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa