Cele mai destepte trucuri de pacalit foamea

 
Prezentarea celor mai destepte trucuri de pacalit foamea

Bea apa

Cu zero calorii „la bord“, apa ramane marele tau aliat in cura de slabire. Alege apa plata (cea minerala te baloneaza), la temperatura camerei. Intre doua inghitituri, mananca un mar sau o bucatica de paine - sunt alimente bogate in fibre, se umfla in stomac si dau senzatia de satietate.


Mananca in minimum 20 de minute

Acesta este timpul minim de care are nevoie creierul pentru a inregistra mesajul trimis de stomacul tau: „M-am saturat!“ Asa vei scapa de dorinta imperioasa de a mai „gusta ceva“, intre pranz si cina.


Spala-te pe dinti dupa fiecare masa

Aceasta regula de igiena dentara stricta functioneaza si ca un truc eficient: gustul racoros, mentolat al pastei de dinti are puterea uimitoare de a-ti taia pofta de mancare.


Inspira un amestec de vanilie, scortisoara si cuisoare

Acesta este un truc bine cunoscut de multa lume, iar valabilitatea lui a fost confirmata, de curand, si de un studiu american.


Foloseste batoane cu fibre

Firmele producatoare de suplimente alimentare se iau la intrecere: gasesti, in magazine, fel de fel de batoane cu fibre. Cum actioneaza? Pur si simplu se umfla in stomac si declanseaza senzatia de satietate. Pentru ca sunt imbogatite cu multi nutrienti si energizanti, inlocuiesc cu succes o masa. Alta varianta: ia-ti, de la farmacie, pastile cu fibre. Acestea nu tin locul dejunului sau al cinei, ci le iei cu o jumatate de ora inainte de masa si reduc considerabil apetitul, grabind senzatia de satietate.


Inlocuieste alimentele grele cu alimente usoare

• tartinele de la micul dejun: inlocuieste lingurita de dulceata cu o ceasca de compot;

• salata: renunta la sosul vinegreta cu care o stropesti (ulei + otet + sare + piper, eventual + plante aromate) in favoarea unor variante cu mai putine calorii: suc de morcovi + putin mustar cu tarhon + otet de mere + sare + piper + ierburi aromate; sau iaurt degresat + lamaie + sare + piper + ierburi aromate;

• prajelile: surghiuneste uleiul din tigaie si prepara alimentele in baie de abur;

• pastele: da-le gust bun cu o lingura de sos de tomate, in locul „traditionalului“ cubulet de unt;

• sosurile: ia-ti adio de la smantana; inlocuieste-o cu branza proaspata degresata, adaugata cu putin inainte de a lua preparatul de pe foc;

• branzeturile: renunta la cascaval si parmezan, reprofileaza-te pe branza proaspata, semidegresata sau degresata (preferabil procurata de la tara);

• iaurturile: evita iaurturile dulci, cu fructe; ia-ti iaurt biologic si, daca simti nevoia, „drege-l“ cu fructe uscate.

Ioana; Gabriela Boceanu; foto: doctor.info.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa