Culoarea galben aduce buna dispozitie

 
Informatii despre culoarea galben

Fiti stralucitoare in galben. Va aduce buna dispozitie si echilibru - pur si simplu, va face bine.

Nu aveti nimic galben in locuinta dvs., la birou sau in dulapul de haine? Mare pacat. Caci culoarea aceasta luminoasa poarta soarele in ea. Daca uneori sunteti intr-o dispozitie proasta, cumparati-va un buchet de lalele galbene, imbracati un tricou galben sau savurati o lingura de miere. De ce? Intrucat culoarea soarelui ne face mai fericiti, ridica moralul si trezeste „optimistul“ care se ascunde in fiecare din noi. Aceasta culoare nu ne atrage doar prin efectul ei. Ea este culoarea cea mai indragita a asiaticilor, de exemplu si reprezinta energie, faima, intelepciune si bogatie.


Culoarea galben confera energie

Citrinul (cuart galben) are o mare importanta in terapia cu pietre pretioase. Si asta pentru ca aceasta piatra de cuart, a carei culoare variaza de la un galben deschis pana la galben auriu, intareste constiinta de sine si sentimentul de autoapreciere. O astfel de piatra va usureaza procesul de invatare, intrucat se stimuleaza puterea de concentrare. Iata de ce in Thailanda elevii poarta o piatra de citrin la gat sau la mana, daca au examene. Si nu in ultimul rand, galbenul simbolizeaza caldura si lumina. Cativa dintre cei ce practica vindecarea prin pietrele pretioase folosesc citrina cu succes si in terapia pacientilor depresivi.


Galbenul stimuleaza tonusul fizic si psihic

Psihologii culorilor ne sfatuiesc pe fiecare sa avem cateva accente de galben in propria locuinta. Fie ca e vorba de un fotoliu, un tablou sau de vesela, galbenul este putin cam tare, dar poate face ca spatiile mici sa para mai mari, confera atmosfera pozitiva, trezeste pofta de miscare si are o actiune pozitiva asupra corpului si simturilor.


Galbenul stimuleaza si pofta de mancare

Nu va este foame? Atunci incercati cu alimentele galbene. Culoarea galbena activeaza acele materii din creier care trezesc pofta de mancare. In special ardeiul gras galben, cerealele, papaya si bananele sunt cele mai indicate. Si ajuta si la intarirea organismului, daca acesta este slabit. Aceasta realitate a determinat, mai nou, multi psihologi din clinicile pentru cei cu tulburari digestive sa lucreze cu terapia culorilor si sa apeleze la galben.


Sanatatea naturii...

... poate „purta haina“ galbena. Asa se face ca cele mai galbene alimente, lamaia si grepfrutul, sunt adevarate pachete de energie pentru sanatatea noastra. Si asta pentru ca ele ascund o cantitate importanta de vitamina C, care intareste si distruge virusii.

Extrasfat: De indata ce simtiti ca va deranjeaza gatul si va ameninta o raceala, amestecati sucul de la o lamaie cu apa fierbinte (nu clocotita) si indulciti cu miere. Acest amestec opreste infectia inainte sa se declanseze.

Dar si alte fructe, cum ar fi bananele, au aportul lor. Nu degeaba au fost denumite „brain-food“ (hrana pentru creier). Continutul lor bogat in vitamina B activeaza celulele cenusii. Si galbenusul oului poate fi savurat cu placere. Mai demult, exista ipoteza ca ouale ar ingrosa arterele. Insa studiile recente au descoperit ca fiecare galbenus de ou contine proteine importante. In afara de aceasta, carotinoidele (ele dau culoarea galbenusului) protejeaza impotriva imbolnavirilor de cancer.


Hit-uri de frumusete

Galbenul ingrijeste pielea. Mierea cea atat de imbietor galben-aurie este, spre exemplu, un adevarat prieten al pielii. Ea impiedica deshidratarea tenului. Si, daca buzele se crapa din cauza frigului sau a caldurii, este de ajuns o picatura de miere, pentru a deveni din nou fine. Si sucul lamailor are o actiune benefica asupra pielii, caci indeparteaza petele si celulele moarte de la suprafata pielii. Iar papaya este o alegere potrivita pentru o masca de fata hranitoare, in concluzie: galbenul va improspateaza frumusetea.

Ioana; foto: adventist.it


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa