Eficienta tratamentului pneumoniei la domiciliu

 
Stiri medicale despre eficienta tratamentului pneumoniei la domiciliu

Tratamentul copiilor cu pneumonie grava este la fel de eficient la domiciliu ca tratamentul intraspitalicesc. Conform studiului facut in Pakistan de specialisti din SUA, sub egida OMS si USAID si publicat recent in revista Lancet, aceasta descoperire ar putea duce la schimbarea semnificativa a managementului pneumoniei la copiii din tarile in curs de dezvoltare.

Studiul a mai pus in evidenta inca un aspect interesant si anume ca antibioticele administrate pe cale orala micutilor pacienti la domiciliu dau rezultate similare antibioticelor injectabile administrate in cazul copiilor internati in spital.

Pneumonia este cea mai importanta cauza de deces la copiii sub cinci ani. Pe plan mondial, pneumonia ucide aproape patru copii in fiecare minut. Rezultatele acestui nou studiu confirma concluziile altor cercetari facute in Africa, Asia, America Latina si Europa. Acceptarea tratamentului la domiciliu a copiilor cu pneumonie severa va avea un impact pozitiv atat asupra familiilor, cat si asupra cheltuielilor din sistemul de ingrijiri medicale.

Viata + Sanatate; foto: www.healthtap.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa