Greutati financiare pentru clinicile private

 
Stiri despre greutatile financiare pentru clinicile private

In cursul acestui an, multe astfel de unitati de tratament din sectorul particular se vor confrunta cu un grad de indatorare „incomod“, cu imposibilitatea de a respecta proiectul de afaceri initial. Este una dintre concluziile trase de un studiu desfasurat de Casa de Insolventa Transilvania, care a luat in calcul o serie de factori micro si macroeconomici, laturile pecuniare ale acestui sector de activitate, modalitatile de finantare, legislatia specifica, aspecte legate de consum si beneficiari, precum si tendintele generale in economie.

Clinicile medicale private s-au bucurat, intre 2008 si 2010, ani in care alte domenii nu aveau acces la bani, de un interes crescut, atat din partea investitorilor, cat si din partea sponsorilor, in acea etapa au aparut mai mult de 100 de asemenea unitati terapeutice, cu o contributie proprie de 10-15%. In majoritatea situatiilor, bugetele au fost depasite, iar perioada de gratie a fost corelata cu acoperirea finantarii, nu cu atingerea punctului de echilibru.

Capacitatea celor mai multe clinici a fost insa supradimensionata, tarifele pentru servicii in 2013 situandu-se sub nivelul asteptarilor din momentul in care s-a demarat lucrarea, asa ca business planul a devenit nesustenabil.

Medicina naturista nr. 3 (175); foto: www.pulsmedia.eu


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa