Vreau sa devin vegetariana. E periculos?

 
Informatii medicale despre dieta vegetariana

De cele mai multe ori, lipsa carnii poate declansa o carenta de fier, mai ales la femei si copii, care poate duce la anemii sau oboseala cronica.

Dar, atentie! Nu trebuie sa consumi carne in fiecare zi. In decurs de o saptamana, sunt suficiente 4 mese pe baza de carne, dar la fel de bine poti consuma zilnic peste sau carne. In cazul in care vrei sa nu mai mananci deloc carne, poti opta pentru oua, legume bogate in fier, cum ar fi cele uscate. E bine sa stii ca si consumul excesiv de legume sau fructe poate produce neplaceri. Prea multe fructe aduc fructoza in exces, care deregleaza nivelul de lipide, ca sa nu mai vorbim de calorii. Ai grija mai ales la sucurile de fructe, care aduc multa energie ce trebuie consumata rapid.

Legumele in exces pot produce iritarea colonului. Asta in cazul in care cantitatea de fibre depaseste capacitatea tubului digestiv. Studii recente arata ca vegetarienii sunt la fel de expusi la anumite boli ca si consumatorii de carne. Doar cancerele de colon sunt mai scazute si nivelul colesterolului. Alegerea iti apartine!

Lumea femeilor; Livia Nena, biolog nutritionist, foto: ehealthforum.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa