Extract cu efect sigur contra chelirii

 
Remediu cu efect sigur contra chelirii

Folosit de secole in scopuri terapeutice, uleiul de ricin a dovedit ca detine incontestabile calitati cicatrizante, antiinflamatoare, antioxidante. Se considera ca majoritatea efectelor benefice ale acestui extract sunt datorate concentratiei mari de acizi grasi nesaturati. Trebuie subliniat ca este de preferat administrarea sa pe cale externa, in uz intern putandu-se dovedi destul de toxic (oricum are un gust neplacut puternic).

Desi chelirea constituie un fenomen destul de frecvent intalnit in cazul barbatilor, tot nu o sa o acceptati ca pe o fatalitate.

Pisati temeinic o capatana mare de usturoi, curatata in prealabil si amestecati piureul rezultat cu 100 ml ulei de ricin si 100 ml rom (acesta din urma sa fie de calitate - preferabil cubanez sau albanez). Puneti la macerat intr-o sticla inchisa la culoare, timp de trei zile, agitand dimineata si seara, pentru omogenizare. De cate ori va spalati pe cap, la final, masati cu cateva picaturi din aceasta solutie pielea capului, apoi acoperiti-va cu o casca din plastic, deasupra careia infasurati un prosop incalzit. Atunci cand se raceste, inlocuiti-l cu un altul, tot cald si ramaneti asa doua ore. Repetati tratamentul in fiecare zi, o saptamana, si veti vedea cum parul se va regenera.

Remedii naturiste nr. 2 (94); A. M. Ploiesti; foto: www.timpul.md


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa