Cenusa vegetala, utila impotriva urticariei si ulcerului varicos

 
Remedii naturiste impotriva urticariei si ulcerului cu cenusa vegetala

Din timpuri imemoriale, oamenii au observat ca cenusa provenita de la arderea lemnelor poate fi folosita in diverse scopuri practice, de la solutie de curatat si degresat, la remediu pentru diferite afectiuni. In numeroase publicatii de medicina populara mai vechi se regasesc de altfel foarte multe formule terapeutice care au la baza amintitul reziduu extrem de bogat in saruri minerale. Ba chiar, in unele sate de la noi, inca se mai foloseste, in special in uz extern.

Impotriva urticariei. Se fac bai generale, de doua-trei ori pe saptamana, cu decoct din cenusa obtinuta din arderea foioaselor, de preferat din lemn de mesteacan. Un pahar de cenusa se pune in patru litri de apa rece, se aduce pana la punctul de fierbere si se ia de pe foc. Lichidul se lasa pentru limpezire timp de 24 de ore, apoi se strecoara prin vata si se depoziteaza la rece. Inainte de folosire, cantitatea necesara se dilueaza cu apa calduta, in proportie de unu la unu.

Contra ulcerului varicos. Se cern 500 g cenusa de tei si se combina cu cinci litri de apa clocotita. Cand amestecul se raceste pana aproape de temperatura corpului, se strecoara prin panza. Membrul cu ulceratie se tine in lesia obtinuta 20-30 de minute, apoi se usuca, fara sa fie sters cu prosopul.

Remedii naturiste nr. 2 (94); D. F., lasi; foto: www.descopera.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa