Contra crampelor musculare

 
Remedii naturiste contra crampelor musculare

Pudra de argila poate fi folosita deopotriva in dureri musculare si articulare. Aveti nevoie de patru-cinci linguri de praf, in care adaugati treptat apa calduta, amestecand incontinuu, ca la maioneza, pana ce obtineti o pasta de consistenta smantanii. Aplicati lutul obtinut pe un tifon (sau pe o panza subtire), intr-un strat de aproximativ o jumatate de centimetru grosime. Pe piele asezati partea cu panza, nu cea pe care a fost intinsa pasta de argila! Lasati sa actioneze maximum o ora. Acest remediu este foarte eficient si pentru durerile de spate. Daca nu va poate ajuta nimeni sa puneti cataplasma, intindeti un prosop pe pat, aplicati pe el pasta de argila, panza, apoi asezati-va pe el.

Infuzia concentrata din flori de soc, aplicata sub forma de comprese, este recomandata, de asemenea, pentru calmarea durerilor. Ceaiul se prepara din doua lingurite de planta la 250 ml de apa clocotita; se lasa la infuzat 15 minute.

• Si frectiile cu ulei de ienupar, pe locul dureros, au efect benefic in cazul nevralgiilor. Uleiul poate fi procurat de la magazinele plafar, sub forma de solutie de 5 ml de ulei in alcool de 95°. Frectiile se realizeaza dimineata si seara.

Foto: doctor-naturist.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa