Remedii naturiste cu telina

 
Tratamente si remedii naturiste cu telina

Toata lumea a auzit despre legendarele calitati ale telinei in ceea ce priveste „relansarea“ libidoului, cunoscute de altfel inca din antichitate. Nu sunt insa singurele proprietati terapeutice ale popularei radacinoase, ea putand juca un rol semnificativ in terapia altor numeroase probleme de sanatate. Faptul este perfect explicabil, intrucat fiecare componenta a vegetalei, de la radacina la frunze, flori si seminte, se poate dovedi utila in regasirea starii de bine a organismului.

Revitalizant mai puternic decat cafeaua

Extractul se obtine dintr-o radacina de telina maruntita, 100 g zahar brun si jumatate de litru de vodca. Se lasa la macerat trei zile, timp in care sticla se agita des, pentru omogenizare, apoi se filtreaza. Se beau doua paharele pe zi, inainte de masa de pranz si cina. (Paula I., Bucuresti)


Cataplasme ce vin de hac reumatismului

Oparesc cu apa clocotita frunzele de telina, le las sa se raceasca cat de cat, ca sa nu-mi arda pielea si le pun pe locurile dureroase, invelindu-le cu celofan subtire si apoi cu fulare de lana. Tin cataplasmele vreme de doua ore si imediat ma lasa criza reumatica. (Stefania M., Bucuresti)


Vin pentru sporirea apetitului sexual

Se ia o radacina mare de telina si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Razatura se amesteca cu un litru de vin alb dulce si se adauga 100 g zahar. Amestecul se pastreaza intr-un recipient de sticla, bine inchis, timp de o saptamana, la lumina si temperatura camerei. Se agita de cateva ori pe zi, iar dupa intervalul mentionat, maceratul se filtreaza printr-o panza, presand bine, ca sa iasa tot lichidul din resturile de radacina. Se trage produsul finit in alta sticla si se pastreaza la frigider. Este recomandat pentru cresterea apetitului sexual, bandu-se cate un pahar de 150 ml inainte de fiecare masa. (Victor I., Ulmi)


Reteta pentru purificarea organismului

Se trece o radacina mai marisoara, taiata felii inainte, prin mixer, piureul obtinut se stoarce prin presare, iar din sucul obtinut se beau zilnic, in mai multe reprize, cam zece linguri. Cura trebuie sa dureze doua saptamani. (Valentina M., Campulung-Moldovenesc)


Formule pentru marirea potentei

• Sucul de telina impulsioneaza activitatea hormonala, putandu-se dovedi de un real ajutor barbatilor care se confrunta cu probleme de natura sexuala, avand si avantajul ca se obtine foarte simplu. Se iau doua radacini frumoase, se spala bine, apoi se curata de coaja. Se toaca in bucati potrivite, care se introduc in storcatorul de fructe electric. Se consuma 150 ml de suc proaspat pe zi, cantitate impartita in trei parti egale, de regula inainte de mese. Efectul este mai accentuat daca se combina cu o lingurita de miere si un varf de cutit de scortisoara macinata.

• Tinctura din radacina are de asemenea proprietati stimulatoare sexual. Se socoteste la 100 g radacina rasa, 100 ml alcool de 40°. Se lasa la macerat o saptamana, intr-o sticla cu gatul larg bine inchisa, care se agita energic de cateva ori pe zi, pentru omogenizarea preparatului. Dupa acest interval, se filtreaza continutul, presand cu putere reziduul vegetal. Lichidul se transfera intr-o sticla inchisa la culoare, prevazuta cu dop, care se pastreaza la rece. Se va lua cate o lingurita de tinctura de doua ori pe zi. (Dumitru T., Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 3 (95); foto: www.ziarulring.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa