Metode testate de combatere a asteniei

 
Tratamente si remedii naturiste impotriva asteniei de primavara

Ne aflam intr-o perioada delicata a anului, caci, din pricina variatiilor bruste si radicale de temperatura, a modificarii duratei zilei, organismul este supus la grele incercari, ce se manifesta prin tulburari psiho-functionale destul de neplacute. Astfel, multi ne confruntam cu stari de sfarseala, de nervozitate, de tristete aparent nemotivata, cu crize de anxietate, cu insomnie, lipsa a poftei de mancare etc. Toate acestea sunt cunoscute sub denumirea globala de astenie de primavara. Medicina alternativa ne pune insa la dispozitie o serie de remedii cu rezultate certe.

Remediu sigur pentru oboseala cronica

Faceti rost de patru-cinci frunze tinere si proaspete de napi, tot atatea de gulii, taiati-le marunt, apoi amestecati-le cu cinci frunze de coacaz negru, cinci de visin si cinci de zmeur, toate spalate si tocate. Pentru un plus de aroma si eficacitate, mai adaugati si cateva frunzulite proaspete de menta. Turnati peste toate un litru si jumatate de apa fierbinte, lasati vasul acoperit un sfert de ceas, dupa care filtrati. Beti intreaga cantitate de ceai pe parcursul unei zile, eventual in locul apei de la robinet. (Sofia F., Fagaras)


Pentru problemele pe fondul asteniei de primavara...

Se iau zilnic doua lingurite de drojdie de bere, amestecata cu putina miere. Tratamentul dureaza o luna. (Raluca S., Targoviste)


Preparate utile pentru alungarea insomniei

• Tinctura de paducel. Puneti 50 g flori uscate si maruntite in 300 ml alcool de 70°. Lasati amestecul la macerat zece zile, avand grija sa agitati zilnic recipientul. Filtrati tinctura in sticlute mici, de culoare inchisa, prevazute cu dopuri busonabile. Luati cate 15 picaturi, seara, inainte de culcare.

• Infuzie de roinita. Turnati peste 5 g pulbere de frunze 200 ml apa clocotita. Lasati vasul acoperit un sfert de ora, apoi strecurati. Beti doua-trei doze de ceai pe zi.

• Ceai complex. Puneti peste o lingurita de pulbere de amestec in parti egale de talpa-gastei si odolean (valeriana) o cana cu apa clocotita. Lasati vasul acoperit cinci minute, apoi strecurati. Beti intreaga cantitate seara, inainte de culcare.

Un tratament de maximum o luna va va reda noptile linistite, odihnitoare. (D.R., Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 3 (95); foto: psihologia.wordpress.com


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa