Leacuri garantate in caz de raguseala

 
Tratamente naturiste pentru raguseala

As vrea sa va fac cunoscute trei retete cu ajutorul carora se poate veni de hac raguselii, problema destul de des semnalata acum vara, cand inghetatele si sucurile de la frigider nu pot fi refuzate. Pe toate le stiu de la bunica mea, care era o femeie extrem de priceputa intr-ale medicinei populare. Iata despre ce este vorba:

• Se iau doua galbenusuri proaspete si se freaca cu trei linguri de miere, pana ce devin albicioase si capata aspect de crema. Se consuma cu lingurita, tot amestecul intr-o singura priza, iar dupa aceea nu se bea si nu se mananca nimic timp de o ora.

• Se pune pe foc o cana cu lapte proaspat, iar cand incepe sa clocoteasca, se arunca in el doua maini de flori de tei. Atentie: laptele trebuie sa depaseasca doar cu putin florile! Se lasa pe foc pana cand volumul lichidului scade la jumatate, apoi se da deoparte si se acopera vasul. Se strecoara dupa zece minute, se indulceste cu miere si se consuma cat este necesar pana la vindecare.

• Se fierbe o cana de lapte cu o nuca de unt de casa. Dupa ce untul s-a topit, se adauga miere dupa gust si se consuma bautura calda, nu fierbinte.

M. T., Iasi; foto: www.romedicale.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa