Leacuri ideale pentru eliminarea calculilor

 
Tratamente naturiste pentru eliminarea calculilor

Urmatoarele formule de tratament au proprietatea de a diminua ritmul de formare a pietrelor, ajutand totodata la triturarea si expulzarea lor.

• Prima este infuzia de macese. Puneti doua linguri de pulpa de fructe intr-o jumatate de litru de apa clocotita, lasati in vasul acoperit pentru cinci-zece minute, dupa care strecurati. Beti treptat intreaga cantitate de ceai, pe parcursul zilei, in tratamente de lunga durata.

• Infuzia de turita-mare este de asemenea foarte utila. O puteti obtine dintr-o lingura de planta uscata si maruntita la 200 ml apa clocotita. Dupa un sfert de ceas, strecurati. Beti doua-trei cescute zilnic. Ceaiul sporeste secretia de fiere si preintampina formarea calculilor biliari. Aveti insa grija sa nu depasiti doza de planta, caci pot aparea colici!

• Nici populara papadie nu te lasa la greu. Preparati un decoct (fierbere cinci-zece minute) din una-doua lingurite de planta la 250 ml apa. Beti doua cani pe zi. Frunzele tinere se pot consuma sub forma de salata.

• In fine, o solutie buna este si maceratul de ceapa. Luati un bulb mare, taiati-l in felii si lasati-l la macerat timp de zece zile in patru linguri de ulei de floarea-soarelui. Luati din acest preparat cate doua-trei lingurite pe zi, inainte de mese. Procedura se repeta cateva zile la rand si duce garantat la eliminarea calculilor renali de mici dimensiuni si la disparitia nisipului care se acumuleaza adesea in caile urinare.

Mihaela M., Brasov; foto: www.divahair.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa