Remedii cu castraveti si dovlecei. Ce boli trateaza castravetii si dovleceii?

 
Remedii cu castraveti si dovlecei

Castravetii si dovleceii sunt vedete culinare incontestabile ale anotimpului pe care tocmai il traversam. Util de precizat ca aceste legume aparent banale, pe care orice gospodina le arunca cu nonsalanta in oala cu ciorba ori cu mancare, respectiv in castronul cu salata, ascund nebanuite puteri profilactice si terapeutice. O conditie esentiala insa este sa fi fost cultivate ecologic, fara adaosuri de ingrasaminte chimice, pesticide sau alte substante care le stirbesc nu numai gustul, ci si incarcatura nutritiv-curativa.


Scadeti excesul de colesterol, consumand dovlecei!

Cat tine vara, de pilda, consum in cantitati mari legume si fructe, mai ales dovlecei, care contin in coaja cantitati importante de fibre, ajutand in mod special la tinerea sub control a ischemiei cardiace. Au deopotriva potasiu, un element esential in reglarea batailor inimii, eficient in prevenirea si calmarea aritmiei si tahicardiei, precum si in profilaxia infarctului de miocard. (Marioara J., lasi)






Preintampinati formarea trombilor, consumand dovlecei!

Tromboflebitele, trombozele in general sunt boli vasculare foarte temute, ce se manifesta prin formarea de cheaguri in artere, cheaguri care pot migra in circulatia sanguina mare si pot provoca un infarct sau o embolie pulmonara, accidente grave, ce se soldeaza adesea cu moartea bolnavului.

Pentru a preintampina constituirea si implicit deplasarea acestor trombi, de mare efect este consumul de fructe si legume proaspete, printre care dovleceii sunt cei mai recomandati.

Acestia contin importante cantitati de elemente care asigura fluiditatea sangelui. Ca sa va faceti o idee despre bogatia lor in vitamine si oligoelemente, aflati ca doar 300 g de dovlecei asigura aproape dublul necesarului zilnic de vitaminele A si B9, doza cotidiana ideala de fosfor si de potasiu, jumatate din ratia zilnica de magneziu.

Consumati-i ca atare, in salate sau pe gratar, fara sa-i decojiti inainte, deoarece in invelis se ascund majoritatea nutrimentelor atat de pretioase. Sunt indicati si sub forma de suc, cate 400 ml pe zi, in cure de minimum doua luni. Daca urmati un tratament cu medicamente antitrombi de sinteza, cereti acordul medicului curant inainte de a incepe o astfel de terapie naturista. (Lorena F., Vaslui)






Remediu cu dovlecei pentru limitarea crizelor de astm

Vreme de o luna de zile sau chiar mai mult, beau cate 100 ml de suc de dovlecei, proaspat, de doua ori pe zi. Ca sa-i imbunatatesc gustul, il amestec cu suc de morcovi sau cu putin suc de lamaie. Nu este deloc greu de preparat, conditia fiind sa aveti un storcator de fructe electric. Din 300 g dovlecei ies cam 200 ml suc, care trebuie consumat imediat, altfel se oxideaza si fermenteaza. (Ionut A., Baia Mare)


Remediu cu castraveti pentru ameliorarea diabetului

Zilnic, pe langa alimentele indicate de diabetolog, am consumat minimum o jumatate de kilogram de castraveti, ca atare sau sub forma de salate, in combinatie cu alte vegetale. Cand mi-am repetat analizele, glicemia era aproape de valoarea normala si numai rareori s-a mai intamplat de atunci sa fie mai mare decat trebuie. (Petra F., Bucuresti)






Tratament cu dovlecei pentru cuperoza

Pe fondul unei fragilitati capilare mostenite probabil de la mama, am dezvoltat, mai ales pe picioare si pe fata, o forma de cuperoza foarte inestetica, ca o retea de vinisoare rosii. Unchiul meu m-a invatat sa mananc cat de des si in cantitati cat mai mari dovlecei cruzi, ca o sa scap de probleme. I-am urmat sfatul si, dupa un tratament intensiv ce s-a prelungit doua veri la rand, mi-am imbunatatit considerabil calitatea capilarelor.

Va recomand sa folositi si dumneavoastra aceasta leguma pentru a va spori rezistenta venelor, mai ales daca ati constatat ca va invinetiti cu usurinta. De altfel, aplicarea unor felii de dovlecel deasupra echimozelor, pe o durata de minimum 30 de minute, scurteaza considerabil perioada de vindecare a acestora. (Daniela V., Bucuresti)


Remediu cu dovlecei contra constipatiei

Am inceput sa mananc dovlecei de fiecare data cand aveam probleme. Efectele au fost realmente extraordinare! Este suficient sa consum 200 g dovlecei rasi, cruzi, amestecati cu putina sare si ulei de masline, pe stomacul gol si totul reintra in normal in sfera digestiva. (Cristina P., Lugoj)






Tratament cu castraveti pentru stabilizarea tensiunii arteriale

Timp de doua luni, in iulie si august, am mancat in fiecare zi cel putin o jumatate de kilogram de castraveti, cu tot cu coaja, insa bine spalati in prealabil. Astfel am obtinut o stabilizare semnificativa a tensiunii arteriale. (Laura S., Bucuresti)


Remediu cu castraveti impotriva crizelor de guta

Ii sfatuiesc pe toti bolnavii sa tina, timp de trei-patru saptamani la rand, o cura cu suc de castraveti combinat cu suc de morcovi in proportii egale. Un litru pe zi din acest amestec antreneaza, mobilizeaza sarurile urice din articulatii si ajuta la eliminarea lor prin urina, reduce inflamatia incheieturilor si elimina gradat crizele dureroase. (Constantina N., Giurgiu)


Tratament cosmetic cu castraveti pentru un ten perfect

Amestecati o lingurita de frisca proaspata cu doua lingurite de sfecla rosie data pe razatoarea mica si cu doua lingurite de suc de castraveti. Aplicati pe fata si lasati sa actioneze 10-15 minute. Clatiti-va cu apa minerala, apoi stergeti-va bine fata inainte de a va machia. (Dorina M,, Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 6 (98).





Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa