Remedii cu scortisoara si miere

 
Tratamente si remedii cu scortisoara si miere

Mai mult ca sigur, nu sunt multi cei ce si-ar fi imaginat ca amestecul de miere si pulbere de scortisoara ar putea contribui substantial la rezolvarea unor probleme de sanatate dintre cele mai diverse, de la crize reumatismale si de cistita, la caderea parului. Aceasta combinatie este insa folosita din cele mai vechi timpuri in medicina extremului orient, fiind foarte apreciata pentru calitatile sale.


Revigorant cu efect imediat

Amestecati intr-un pahar cu apa fierbinte o lingura de miere si presarati asupra putina pulbere de scortisoara (cam cat se ia intre trei degete). Lasati sa infuzeze cateva minute, apoi beti pe rasuflate. Puteti consuma o doza dimineata si alta dupa-amiaza, insa nu foarte tarziu.

Acest remediu joaca un rol important si in intarirea sistemului imunitar, prin urmare, beneficiile folosirii sale sunt numeroase. De asemenea, daca este cazul, indeparteaza senzatia de balonare si reduce intensitatea durerilor de stomac. (Paula M., Bucuresti)


Remediu pentru eliminarea crizelor artritice

Vreme de o luna incheiata, am respectat cu strasnicie terapia si nu mica mi-a fost mirarea cand, dupa acest interval, am constatat disparitia aproape completa a crizelor care ma chinuisera atatia ani. Modul de preparare este extrem de facil: intr-o cana de apa clocotita se dilueaza o lingura de miere si o jumatate de lingurita de pulbere de scortisoara si se bea imediat, de preferat dimineata, inainte de micul dejun. (Ilie R., Bucuresti)


Remediu care stopeaza recidivele infectiilor urinare

Amestecati intr-un pahar cu apa calduta o lingurita de miere de tei si doua linguri de pudra de scortisoara. Se agita bine si se bea o data pe zi, inainte de una dintre mese. (Teodora P., lasi)

Remedii naturiste nr. 10 (90); foto: www.euforia.tv


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa